bezár
 

irodalom

2019. 09. 27.
Spanyol és magyar írónők közös estjei az Urániában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Spanyol és magyar írónők közös estjei az Urániában Új irodalmi sorozat indul az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Diálogos: Spanyol-magyar irodalmi találkozások estjein női sikerszerzőket ismerhet meg a közönség.

Van-e az irodalomnak neme? Meglepetésnek számít-e a 21. században, ha egy sikerkönyv szerzője nő, egyáltalán létezik-e olyan, hogy női irodalom és női téma? Ezekre a kérdésekre keresik a választ spanyol és a magyar írónők a sorozat ingyenes alkalmain az Urániában. A sorozat október 2-án Alicia Giménez Bartlett és Szvoren Edina találkozásával indul.

Alicia Giménez Bartlett műveit 15 nyelvre fordították le, 2015-ben Meztelen férfiak című regényével elnyerte a Planeta-díjat. A rangos spanyol irodalmi elismerés érdekessége, hogy az írók álnéven és álcímen küldik be munkáikat, Giménez Bartlett pedig férfi álnéven nyert 486 pályamű közül. A sorozat következő estjein Elvira Lindo és Ugron Zsolna (november 6.), valamint Rosa Montero és Szécsi Noémi (december 4.) vitatják meg a kortárs irodalom legfontosabb kérdéseit. A szerzőkkel Scholz László, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) irodalomprofesszora beszélget.

A képen: Alicia Giménez Bartlett

Kép forrása: goodreads.com

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés