bezár
 

építészet

2019. 09. 28.
Rendezvénysorozat: 30 éves a Kós Károly Egyesülés
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Rendezvénysorozat: 30 éves a Kós Károly Egyesülés Rendezvénysorozattal ünnepli országszerte megalakulásának 30. évfordulóját a Makovecz Imre által alapított Kós Károly Egyesülés; az ünnepi eseménysorozat szabad téri kiállítással veszi kezdetét vasárnap a Pál-völgyi-barlangnál.

Jánosi János építész az MTI-nek elmondta: a nyitórendezvény keretében a Pál-völgyi-barlang katlanjában szabadtéri installációkat helyeznek el. Tizenkét plakáton egy-egy képen jelenik meg a magyar népművészet, a századfordulós építészet, az antropozófia, a gótikus, az egyiptomi és az ősépítészet, közöttük pedig az egyesülés tagjainak több mint 70 friss munkája lesz látható fotó és rajz formájában. A megnyitón levél formájú beton tipegőket is elhelyeznek az egyesülés tagjainak gondolataival, üzeneteivel. Este pedig fényfestés lesz, amely az egyesülés épületeit festi fel animáció formájában a sziklafalra - sorolta a megnyitó programját az építész.

A november 20-ig tartó rendezvénysorozat kapcsolódik a Héttorony Fesztivál eseményeihez. A fesztivál építészeti programjait az egyesülés elmúlt 30 évének bemutatása adja: a zenei rendezvények előtt, kiállításokon, kamarakiállításokon lesz látható az egyesülés munkája 12 helyszínen a határokon túl is. Kisebb kamaratárlatokon és beszélgetéseken bemutatják az egyesülés tevékenységét: a vándoriskolát, az Országépítő című folyóiratot vagy a főépítészi tevékenységet. Mint mondta, a kiállításokon és a beszélgetéseken a történeti áttekintés mellett nagy hangsúlyt kap a jövő is.

Az évfordulós rendezvénysorozat november 20-ai záróeseményét a Budai Vigadóban tartják egész napos építészeti konferenciával és ünnepi kiállítással, valamint a Makovecz Imre Alapítvánnyal közösen átadják a  Makovecz Imre-díjat is - mondta Jánosi János építész.

HIRDETÉS

banner

Kép forrása: epiteszforum.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

A modernizmus és a múlt illúziója A modernizmus és a múlt illúziója
Építészeti körtúra az ezerarcú Barcelonában
építészet

Hatalmas méhkaptárra emlékeztető építmény New Yorkban
Thomas Heatherwick nagyot álmodott
építészet

Sündisznótüske és betonhintaszék Sündisznótüske és betonhintaszék
Bauhaus100. Program a mának/ Kortárs nézőpontok - kiállítás a Ludwig Múzeumban
építészet

Nagy vágyak földje Nagy vágyak földje
Bojár Iván András – Darabos György: Nagy Káli Könyv. Ivon Kiadó, 2015. 467 oldal.

Más művészeti ágakról

Kamaszlélektan szépirodalmi köntösben
art&design

Művészeti oktatás és továbbtanulási kisokos Művészeti oktatás és továbbtanulási kisokos
Válaszok arra, hogy miért, hogyan, illetve hova tovább?
Interjú Rab Gyula tenor énekművésszel az énektanulmányok adta lehetőségekről, szerepeiről, hatásról és sikerről
Kettős interjú a Békeidő rendezőjével, Hajdu Szabolccsal és a film egyik meghatározó szereplőjével, Wrochna Fannival


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés