bezár
 

építészet

2019. 09. 28.
Rendezvénysorozat: 30 éves a Kós Károly Egyesülés
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Rendezvénysorozat: 30 éves a Kós Károly Egyesülés Rendezvénysorozattal ünnepli országszerte megalakulásának 30. évfordulóját a Makovecz Imre által alapított Kós Károly Egyesülés; az ünnepi eseménysorozat szabad téri kiállítással veszi kezdetét vasárnap a Pál-völgyi-barlangnál.

Jánosi János építész az MTI-nek elmondta: a nyitórendezvény keretében a Pál-völgyi-barlang katlanjában szabadtéri installációkat helyeznek el. Tizenkét plakáton egy-egy képen jelenik meg a magyar népművészet, a századfordulós építészet, az antropozófia, a gótikus, az egyiptomi és az ősépítészet, közöttük pedig az egyesülés tagjainak több mint 70 friss munkája lesz látható fotó és rajz formájában. A megnyitón levél formájú beton tipegőket is elhelyeznek az egyesülés tagjainak gondolataival, üzeneteivel. Este pedig fényfestés lesz, amely az egyesülés épületeit festi fel animáció formájában a sziklafalra - sorolta a megnyitó programját az építész.

A november 20-ig tartó rendezvénysorozat kapcsolódik a Héttorony Fesztivál eseményeihez. A fesztivál építészeti programjait az egyesülés elmúlt 30 évének bemutatása adja: a zenei rendezvények előtt, kiállításokon, kamarakiállításokon lesz látható az egyesülés munkája 12 helyszínen a határokon túl is. Kisebb kamaratárlatokon és beszélgetéseken bemutatják az egyesülés tevékenységét: a vándoriskolát, az Országépítő című folyóiratot vagy a főépítészi tevékenységet. Mint mondta, a kiállításokon és a beszélgetéseken a történeti áttekintés mellett nagy hangsúlyt kap a jövő is.

Az évfordulós rendezvénysorozat november 20-ai záróeseményét a Budai Vigadóban tartják egész napos építészeti konferenciával és ünnepi kiállítással, valamint a Makovecz Imre Alapítvánnyal közösen átadják a  Makovecz Imre-díjat is - mondta Jánosi János építész.

Kép forrása: epiteszforum.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

építészet

A modernizmus és a múlt illúziója A modernizmus és a múlt illúziója
Építészeti körtúra az ezerarcú Barcelonában
építészet

Fába borult vidék Fába borult vidék
Véget ért a Hello Wood Építész Mustra 2017
építészet

Az nem lehet, hogy nincs hozzá közünk Az nem lehet, hogy nincs hozzá közünk
Tettek ideje – Lakhatási mozgalmak a 20. században

Más művészeti ágakról

gyerek

Hiteles a Szép csendben Hiteles a Szép csendben
Szakmai szervezetek ajánlják a Szép csendben című filmet
színház

Megtisztulás elvitelre Megtisztulás elvitelre
Ábel Stella Psyché-interpretációja. Monodráma, ami szó szerint a székhez szegez
Todd Phillips: Joker
Adrian Grunberg: Rambo V – Utolsó vér


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés