bezár
 

film

2019. 10. 03.
Negyvenkilenc kisfilm a 27. Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Negyvenkilenc kisfilm a 27. Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon Negyvenkilenc kisfilmet válogattak be a marosvásárhelyi 27. Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztivál versenyprogramjába, a seregszemle november 6. és 10. között lesz a helyi Kultúrpalotában - közölték szerdán a szervezők.

Az előzsűri a tavalyinál félszázzal több alkotást, 1100 rövidfilmet tekintett meg, ezek 74 országból érkeztek, emellett további 14 országból koprodukcióban készült filmeket neveztek. A beküldött munkák közül 701 kisjátékfilm, 147 animáció, 146 dokumentumfilm, 106 kísérleti film. A legtöbb rövidfilm (144) Spanyolországból érkezett, Iránból 134, Oroszországból pedig 121 alkotást neveztek versenybe. A román kisfilmek száma jelentősen visszaesett az elmúlt évekhez képest, Romániából mindössze 23 munka érkezett a szeptember végi határidőig, míg Magyarországról 45, vagyis megközelítőleg ugyanannyi, mint tavaly. Az előzsűri ezúttal 49 rövidfilmet válogatott be a hozzávetőlegesen tízórás versenyprogramba, ezek közül 25 kisjátékfilm, 21 animáció, 2 dokumentumfilm, 1 kísérleti film.

A versenyprogramba francia és magyar filmből került be a legtöbb - hét-hét, valamint egy francia-magyar koprodukció -, emellett hat spanyol és négy romániai alkotást is megnézhet majd a fesztivál közönsége. Az előzsűri tagja volt Durst György producer, Hartyándi Jenő független filmes, a Mediawave Film és Zenei Együttlét igazgatója és művészeti vezetője, Radu Vasile Igazság romániai vizuális művész, filmrendező, Németh Előd újságíró, filmkritikus, valamint Schneider Tibor filmrendező, a Román Televízió operatőre. A beválogatott filmek listája hamarosan megtekinthető lesz a fesztivál weboldalán, a www.alternativeiff.ro-n - közölték a szervezők.

Kép: http://www.alternativeiff.ro/

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Hartung Attila: FOMO – Megosztod és uralkodsz
Kritika Tarr Béla Missing People című filminstallációjáról
Jon Watts: Pókember: Idegeben
50 éves a Szelíd motorosok, Dennis Hopper és Peter Fonda klasszikusa

Más művészeti ágakról

Oliver Scherz: Mentsük meg Matildát! Pozsonyi Pagony, 2019.
irodalom

Hogyan beszéljünk a jelenről Hogyan beszéljünk a jelenről
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 6. nap
irodalom

Az egyszerűség ereje Az egyszerűség ereje
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 5. nap
irodalom

Elég gazdagok már nem leszünk sosem Elég gazdagok már nem leszünk sosem
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 4. nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés