bezár
 

film

2019. 10. 03.
Negyvenkilenc kisfilm a 27. Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Negyvenkilenc kisfilm a 27. Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon Negyvenkilenc kisfilmet válogattak be a marosvásárhelyi 27. Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztivál versenyprogramjába, a seregszemle november 6. és 10. között lesz a helyi Kultúrpalotában - közölték szerdán a szervezők.

Az előzsűri a tavalyinál félszázzal több alkotást, 1100 rövidfilmet tekintett meg, ezek 74 országból érkeztek, emellett további 14 országból koprodukcióban készült filmeket neveztek. A beküldött munkák közül 701 kisjátékfilm, 147 animáció, 146 dokumentumfilm, 106 kísérleti film. A legtöbb rövidfilm (144) Spanyolországból érkezett, Iránból 134, Oroszországból pedig 121 alkotást neveztek versenybe. A román kisfilmek száma jelentősen visszaesett az elmúlt évekhez képest, Romániából mindössze 23 munka érkezett a szeptember végi határidőig, míg Magyarországról 45, vagyis megközelítőleg ugyanannyi, mint tavaly. Az előzsűri ezúttal 49 rövidfilmet válogatott be a hozzávetőlegesen tízórás versenyprogramba, ezek közül 25 kisjátékfilm, 21 animáció, 2 dokumentumfilm, 1 kísérleti film.

A versenyprogramba francia és magyar filmből került be a legtöbb - hét-hét, valamint egy francia-magyar koprodukció -, emellett hat spanyol és négy romániai alkotást is megnézhet majd a fesztivál közönsége. Az előzsűri tagja volt Durst György producer, Hartyándi Jenő független filmes, a Mediawave Film és Zenei Együttlét igazgatója és művészeti vezetője, Radu Vasile Igazság romániai vizuális művész, filmrendező, Németh Előd újságíró, filmkritikus, valamint Schneider Tibor filmrendező, a Román Televízió operatőre. A beválogatott filmek listája hamarosan megtekinthető lesz a fesztivál weboldalán, a www.alternativeiff.ro-n - közölték a szervezők.

Kép: http://www.alternativeiff.ro/

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


Más művészeti ágakról

Gyerekirodalom és medialitás - Tudományos konferencia
art&design

A blöffben nem hiszek A blöffben nem hiszek
Interjú Szűcs Attilával az alkotási folyamatról, a galériák szerepéről, hazai és külföldi művészeti terekről
art&design

Észak-Kaliforniai művészidentitással Magyarországon Észak-Kaliforniai művészidentitással Magyarországon
Interjú Simon-Mazula Tiborral pályakezdésről, az USA-ban töltött évekről
irodalom

Helyzetjel: A soványság fétise Helyzetjel: A soványság fétise
Avagy tényleg a soványság váltja ki a férfiban a merevedést?


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés