bezár
 

zene

2019. 10. 16.
A Müpában ünnepel a 20 éves Talamba Ütőegyüttes
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Müpában ünnepel a 20 éves Talamba Ütőegyüttes A Müpában, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben november 8-án különleges koncerttel ünnepli huszadik születésnapját a Talamba Ütőegyüttes.

"A Talambának mintegy háromszáz-négyszáz ütőhangszere van, ezek közül nagyon sok lesz látható és hallható a koncerten. A műsor tükrözni fogja, hogy a klasszikus muzsika, a tradicionális népzenék és a pop megfér egymás mellett egy színpadon, ütőhangszerekre hangolva" - mondta Zombor Levente, az együttes vezetője az M1 aktuális csatorna szerda délelőtti műsorában.

Mint kifejtette, a húsz évvel ezelőtt a Zeneakadémia tanulóiból alakult Talambának a kezdetektől fontos volt megmutatni, hogy nem csak a dob és a cintányér ütőhangszer. Világszerte ötezer féle ütőhangszer létezik, ezek leginkább a vallási szertartások kísérőjeként terjedtek el évezredekkel ezelőtt.

"Nemrég tértünk vissza második afrikai turnénkról, Nigériában egy helyi együttessel együtt koncerteztünk. Sokat tanultunk egymástól: mi Bartókot, Kodályt, Lisztet játszottunk ütőhangszeren, az ő kultúrájukból meg hoztunk haza, ez a november 8-i esten is hallható lesz" - jegyezte meg Zombor Levente.

A zenész azt mondta, az európai fülnek hallgatható módon, saját elképzeléseik szerint egy kicsit másképpen, de az eredeti ritmikákat, hangulatokat átemelve adják elő a világ különböző tájairól összegyűjtött zenéket.

A kép forrása az együttes hivatalos Facebook-oldala.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Isabelle Duthoit improvizációs workshopja a Jazzaj szervezésében
zene

Az improvizatív zene ünnepe Budapesten Az improvizatív zene ünnepe Budapesten
Mats Gustafsson az Újbuda Jazz fesztiválon
Ozone Mama, Asphalt Horsmen, Peter Kovary & The Royal Rebels, BNT, 2019. 08. 22.
Mozart in the Jungle

Más művészeti ágakról

gyerek

Premier: MIT – Az ember tragédiája rövidítve
November 13-án a TRIP hajón
art&design

Én lenni, nem Én lenni, nem
Késői gondolatok az „új szenzibilitásról”*
Familie Flöz a CAFé-n


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés