bezár
 

zene

2019. 10. 16.
A Müpában ünnepel a 20 éves Talamba Ütőegyüttes
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Müpában ünnepel a 20 éves Talamba Ütőegyüttes A Müpában, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben november 8-án különleges koncerttel ünnepli huszadik születésnapját a Talamba Ütőegyüttes.

"A Talambának mintegy háromszáz-négyszáz ütőhangszere van, ezek közül nagyon sok lesz látható és hallható a koncerten. A műsor tükrözni fogja, hogy a klasszikus muzsika, a tradicionális népzenék és a pop megfér egymás mellett egy színpadon, ütőhangszerekre hangolva" - mondta Zombor Levente, az együttes vezetője az M1 aktuális csatorna szerda délelőtti műsorában.

Mint kifejtette, a húsz évvel ezelőtt a Zeneakadémia tanulóiból alakult Talambának a kezdetektől fontos volt megmutatni, hogy nem csak a dob és a cintányér ütőhangszer. Világszerte ötezer féle ütőhangszer létezik, ezek leginkább a vallási szertartások kísérőjeként terjedtek el évezredekkel ezelőtt.

"Nemrég tértünk vissza második afrikai turnénkról, Nigériában egy helyi együttessel együtt koncerteztünk. Sokat tanultunk egymástól: mi Bartókot, Kodályt, Lisztet játszottunk ütőhangszeren, az ő kultúrájukból meg hoztunk haza, ez a november 8-i esten is hallható lesz" - jegyezte meg Zombor Levente.

HIRDETÉS

banner

A zenész azt mondta, az európai fülnek hallgatható módon, saját elképzeléseik szerint egy kicsit másképpen, de az eredeti ritmikákat, hangulatokat átemelve adják elő a világ különböző tájairól összegyűjtött zenéket.

A kép forrása az együttes hivatalos Facebook-oldala.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Virágh András Gáborral díjakról, pályája alakulásáról, az aktív zenélés szerepéről a komponálásban
The Lazys: Tropical Hazards (2018)
Opera a karanténból: Jacques Offenbach Hoffmann meséi című operája Párizsból
Green Day: Father of All Motherfuckers (2020)

Más művészeti ágakról

art&design

Művészeti oktatás és továbbtanulási kisokos Művészeti oktatás és továbbtanulási kisokos
Válaszok arra, hogy miért, hogyan, illetve hova tovább?
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Maradjon utánam valami Maradjon utánam valami
Interjú Virágh András Gáborral díjakról, pályája alakulásáról, az aktív zenélés szerepéről a komponálásban
art&design

Apokrif jelenlét Apokrif jelenlét
Tillmann Ármin megnyitó szövege Minyó Szert Károly kiállításához


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés