bezár
 

irodalom

2019. 10. 21.
Karl Ove Knausgaard a Jövő Könyvtárába ír könyvet
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Karl Ove Knausgaard norvég író új regényét a Jövő Könyvtárába írja, amelynek könyveit csak száz év múlva lehet majd elolvasni - számolt be a The Guardian.

A Jövő Könyvtárának ötletével Katie Paterson skót művész állt elő. A könyvtár kortárs szerzők új írásait gyűjti össze, amelyeket 2114-ig senki sem olvashat el. A könyvtár jelenleg ezer lucfenyőből áll, amelyet 2014-ben ültettek el az oszlói Nomarka erdőben. Száz év múlva ezekből a fákból papírt készítenek, és erre nyomtatják majd a szerzők könyveit, amelyek akkor jelennek meg először. A résztvevő írók között szerepel Margaret Atwood és David Mitchell is.

Paterson Knausgaardot a 21. század egyik legkivételesebb írójának tartja. Knausgaard a könyvtár első norvég szerzője, aki már el is kezdett dolgozni a kéziratán. Elmondása szerint a Jövő Könyvtára csodálatos ötlet: "Tetszik a gondolat, hogy olyan olvasói lesznek az embernek, akik még meg sem születtek, olyan ez, mintha egy kis hajót küldenénk a mi időnkből hozzájuk. Tetszik, hogy száz év múlva lehet csak kinyitni a könyvet, tetszik az erdő növekedésének lassúsága, és minden kapcsolódik egymáshoz. Gyönyörű zöld mű".
 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

irodalom

Nem nő árvalányhaj Nem nő árvalányhaj
Fekete Vince: Vargaváros, Budapest, Magvető, 2019.
irodalom

Múlt időben a JAK-ról Múlt időben a JAK-ról
Késelés villával a Nyitott Műhelyben
Az Apokrif 2019/4-es lapszámának bemutatója

Más művészeti ágakról

art&design

Múlt és jövő kéz a kézben Múlt és jövő kéz a kézben
Kiállítás nyílt Pécsett a japán keramikus Óhi Tosio Csózaemon munkáiból
építészet

A többléptékű város nyomában A többléptékű város nyomában
Smart city és azon túl
Corneliu Porumboiu: A hegyek szigete


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés