bezár
 

film

2019. 10. 25.
Tajvani Dokumentumfilm Napok Budapesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tajvani Dokumentumfilm Napok Budapesten Október 31. és november 2. között idén ötödik alkalommal rendezik meg a Tajvani Dokumentumfilm Napokat a fővárosi Toldi és Kino moziban. A háromnapos, ingyenes filmfesztiválon az elmúlt évek nyolc legjobb tajvani dokumentumfilmjét vetítik majd le manadrin nyelven, magyar és angol felirattal. A filmeket rövid, magyar nyelvű pódiumbeszélgetés követi.

A Taiwan Dox - Tajvani Dokumentumfilm Napokat a Tajpej Képviseleti Iroda és a Palantír Film Vizuális Antropológiai Alapítvány rendezi. A vetített filmek között van A hiány, a Rákföld-misszió, a Párbeszéd és a Tajpej virágai és a Fuss az álmodért!  is.

A hiány című alkotásban Lau Kek-Huat malajziai-tajvani rendező a terrorista szervezetként elkönyvelt Malajziai Kommunista Párt (MCP) tagjai, köztük saját fiatalon elhunyt nagyapja történetét göngyölíti fel. A Rákföld-misszió című rövidfilm a Kenting Nemzeti Parkot, a világ egyik legismertebb szárazföldi rák-élőhelyét mutatja be. A tojásrakás miatt vándorló rákok útvonalát autópálya szelo ketté, ezért a helyiek összefogása szükséges az állatok biztonságának megörzéséért. A Párbeszédben Pan Cevej rendező édesapja, az apa gyerekkori barátja és egy szomszédos törzsbeli farmer életén keresztül mutatja be a tajvani őslakos amis és atyal törzsek sorsát. A Tajpej virágai az 1980-as években indult, az ázsiai filmgyártást megújító tajvani újhullám történetét követi végig. A Fuss az álmodért! című sport-dokumentumfilm pedig Csen Jen-Po ultramaratonfutó pályafutásáról szól.

Kép: Taiwan Dox facebook oldal

HIRDETÉS

banner
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Csepeli Eszter operatőrrel önismeretről, fejlődési folyamatról és meghatározó pillanatokról
70. Berlinale, február 20–március 1.
Corneliu Porumboiu: A hegyek szigete

Más művészeti ágakról

Interjú Rab Gyula tenor énekművésszel az énektanulmányok adta lehetőségekről, szerepeiről, hatásról és sikerről
Claudio Monteverdi: Poppea megkoronázása


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés