bezár
 

art&design

2019. 11. 05.
Lenszövő Biennále kiállítása Zalaegerszegen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Lenszövő Biennále kiállítása Zalaegerszegen Megnyílik a X. Krosnói Nemzetközi Lenszövő Biennále anyagát bemutató kiállítás csütörtökön, november 7-én Zalaegerszegen, a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben.

A biennáléra a világ szinte minden kontinenséről érkeztek pályaművek, melyek közt egy magyar, a zalai Cserszegtomajon alkotó Takács-Szencz Lívia textiltervező két gobelin munkája is szerepel - mondta el az MTI-nek Kostyál László művészettörténész, aki a lengyelországi Krosnóban tagja volt a pályamunkákat értékelő nemzetközi zsűrinek.

A lenhez és a szövéshez kapcsolódó kiállításon 91 alkotás lesz látható. Az előírások szerint a felhasznált alapanyag legalább nyolcvan százaléka len, de a művészek a legkreatívabb módon egészítették ki az alkotásaikat természetes anyagokkal: többek közt plasztikkal, filccel, faanyaggal. A szövés mellett más technikákat - varrást, hímzést, applikációkat - is alkalmaztak. Ugyanakkor vannak olyan alkotások is, amelyek elmesélnek egy történetet vagy elvontabb, filozofikusabb történetet közvetítenek. A biennáléra minden művész más-más megközelítésből készítette el az alkotását, így a tárlaton színes, sokrétű anyag, a kortárs textilművészet keresztmetszete jelenik meg.

A nemzetközi lenszövő kiállítás anyagát több városban is bemutatták. A Göcseji Múzeum és a krosnói Kézműves Múzeum csaknem két évtizedes együttműködésének keretében a tárlat zárókiállítását a hagyományok szerint a zalai megyeszékhelyen rendezik meg.

A Krosnói Nemzetközi Lenszövő Biennálé anyagát bemutató kiállítás 2020. január 12-ig tekinthető meg a zalaegerszegi Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben.

Kép forrása: Takács-Szencz Lívia honlapja

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Závorszky-Simon Márton képei a Vízivárosi Galériában
art&design

Interjú Révész Emese művészettörténésszel
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban

Más művészeti ágakról

Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés