bezár
 

film

2019. 11. 20.
November végén kezdődik a Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
November utolsó napjaiban mintegy húsz filmre és számos kísérőprogramra, beszélgetésre ülhetnek be az érdeklődők a Művész és Puskin mozikban.

A fesztiválon az elmúlt évek legjobb, a zsidó kultúrát és emlékezetet bemutató filmjei láthatók, egyebek mellett az Egyesült Államokból, Németországból, Mexikóból, Izraelből, Franciaországból és Magyarországról.

A válogatás több filmje női életpályákra, sorsokra fókuszál. Az RBG című amerikai dokumentumfilm Ruth Bader Ginsburg, az amerikai legfelsőbb bíróság sokáig egyetlen női tagjának életét mutatja be. „RBG” több évtizede a női egyenjogúság aktív és ismert szószólója, számos alkalommal fellépett a nemi alapú diszkrimináció ellen. A fesztivál felhozatalában a közelmúlt több elismert hazai alkotása is szerepel, többek között az Oscar-aspiráns Akik maradtak és a Kertész Mihály életét bemutató Curtiz, továbbá a fesztiválon lesz A Pásztor című második világháborús dráma díszbemutatója is – Illés László filmje októberben a Los Angeles Film Awardson a legjobb független filmnek járó díjat kapta.

A 8. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál filmjeire és kísérőprogramjaira a jegyek november 14-től megvásárolhatók a www.zsifi.org oldalon, illetve a Művész és a Puskin mozik weboldalán. A budapesti helyszínek mellett az érdeklődők Győrben is megtekinthetik fesztivál több filmjét.

A november 27-től december 1-jéig tartó fesztivál szervezője a JCC Budapest – Bálint Ház. A filmfesztivál a Judafest – A zsidó kultúra ünnepe rendezvénysorozat része. A rendezvény fő támogatója a Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány, a The American Jewish Joint Distribution Committee (JDC) magyarországi szervezete.

A létezés eufóriája

Forrás: 8. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál

Borítókép: RBG

Kép a szövegben és a főoldalon: A létezés eufóriája

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Csáki László: Kék Pelikan
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Jonathan Glazer: Érdekvédelmi terület
Az idei Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválról

Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés