bezár
 

irodalom

2019. 11. 27.
Decemberi krimiturnéra indul a Sellő
Cserháti Éva Szegeden, Budapesten és Debrecenben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Idén könyvhétre jelentette meg Krimi ma című sorozatában Cserháti Éva A Sellő titka című regényét a Prae Kiadó. A jelenkori Budapesten játszódó, de a késő negyvenes éveket is megidéző történet egy széria első darabja, és máris nagy siker. Ennek köszönhetően az olvasók számos program keretében találkozhatnak a szerzővel.

November 28-án, csütörtökön a Szegedi Egyetem kreatívírás-óráján Cserháti Éva a vendég, aki krimiíró-műhelyt tart a hallgatóknak. Ugyanezen a napon este 7-kor a budapesti Közkincs Könyvtárban (Rákóczi út 11.) Krimiírás és nők elleni erőszak címmel alternatív könyvbemutatón lehet megismerkedni a Sellő nyomozóbrigádjával. Wirth Judit jogász, a nők elleni erőszak szakértője és a szerző annak erednek nyomába, milyen formákban jelenik meg a nők elleni erőszak a krimiirodalomban.

December 5-én, csütörtök délután 16 órai kezdettel Krimi és történelem címmel Vincze Xénia, A Sellő titka szakmai lektora és a szerző beszélgetnek a regény történelmi vonatkozásairól, a negyvenes évek második fele magyarországi görög menekültjeinek kérdéséről az ELTE Bölcsészkarának Központi Olvasótermében (Múzeum körút 6-8.). A beszélgetést Patkó Ágnes vezeti.

December 6-án, pénteken délután a magyarországi görög faluba, Beloianniszba látogat a Sellő, megidézve a krimiben megjelenő görög-szálat. Vincze Xéniával közösen ezúttal is történelem és krimi viszonya kerül terítékre, ugyanakkor a Sellő mellett Vincze munkája, a Kőbányai görögök is bemutatkozik az eseményen.

December 12-én, csütörtök délután 14 és 18 óra között Cserháti Éva krimiműhelyén vehetnek részt a Debreceni Egyetem Bán Imre Kultúratudományi Szakkollégiumának és a Hatvani István Szakkollégiumnak a hallgatói. Másnap, december 13-án a Debreceni Városi Könyvtárban ismerkedhetnek meg az olvasó A Sellő titkával 17 órai kezdettel. A szerzővel Kálai Sándor, a Debreceni Egyetem Kommunikáció- és médiatudományi Tanszékének oktatója beszélget.

A könyvbemutatókon és beszélgetéseken a regény kedvezményes áron megvásárolható.

A Sellő titka

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Egy ember, egy színész és a nyolcadik kerület Egy ember, egy színész és a nyolcadik kerület
Pál Dániel Levente: Egy ember nyolcadik kerülete, Athenaeum Kiadó, 2019
irodalom

Egy óra Zemlényi Attilával Egy óra Zemlényi Attilával
A Csonthéj című verseskötet bemutatója
irodalom

Kidobni a metafizikát Kidobni a metafizikát
Kritika Purosz Leonidasz „Egy férfi sosem hagyja félbe” című kötetéről (Magvető, 2019)
irodalom

Súlytalanul nehezedik Súlytalanul nehezedik
Moesko Péter, Megyünk haza, Műút, 2019.

Más művészeti ágakról

színház

Játszma mindhalálig Játszma mindhalálig
Láthatáron Csoport: Hagyaték
színház

Az önfelvállalás és az én-beszéd hatalma Az önfelvállalás és az én-beszéd hatalma
Csórics Balázs Lélektükrök című önismereti irodalmi estjének napok múlva is dolgozó visszhangjai
Háttérinterjú Barda Beátával és Szabó Györggyel a Trafó működéséről, kapcsolódó projektekről, a nemzetközi beágyazottságról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés