bezár
 

film

2019. 11. 28.
Magyar film Ázsia első számú dokumentumfilm fesztiválján
Halász Glória: Három tánc
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Három tánc című magyar dokumentumfilm bekerült a Guangzhou International Documentary Film Festival (GZDOC) programjába, amely Ázsia legjelentősebb és Kína legrégebben, 2003-ban alapított dokumentumfilm fesztiválja, emellett a világ nyolc legfontosabb dokumentumfilmes fesztiváljának egyike.

A GZDOC közönsége december 10-én és 11-én láthatja a filmet, a vetítéseken és az azokat követő beszélgetéseken a rendező, Halász Glória személyesen is részt vesz (a rendezővel itt olvasható karrierút-interjúnk). A fesztivál helyszíne Guangzhou, Európában elterjedt nevén Kanton, amely 13 millió lakosával Kína harmadik legnagyobb metropolisza.

Halász Glória - Három tánc

Halász Glória: Három tánc

A Három tánc című egész estés dokumentumfilm a Magyar Táncművészeti Egyetem klasszikus balettet tanuló fiú diákjainak három generációján, az I., V. és IX. évfolyamos Ulrich Marcell, Mezei Ábel és Kóbor Demeter történetén keresztül mutatja be az iskolába kerüléstől a balettművésszé válásig vezető utat. Miközben a tízéves korukban egy életre szóló döntést hozó diákok életben tartanak egy 600 éves műfajt, az iskolában töltött kilenc év során megküzdenek a családtól való elszakadással, a szigorú elvárásokkal, a fizikai és lelki fájdalommal. A film az iskolai órák mellett betekintést ad az egymással és a mestereikkel való kapcsolatukba, a versenyek, vizsgák és próbatáncok megpróbáltatásaiba.

A Filmfabriq gyártásában és a Magyar Média Mecenatúra támogatásával készült alkotás korábban az Asolo Art Film Festival keretében is látható volt Olaszországban, amelyet 1973‑ban alapítottak a Velencei Biennálé részeként, illetve a Dance on Camera Festivalon is vetítették a New York-i Lincoln Centerben, amely a világ legrégebben, negyvenhetedik alkalommal megrendezett és egyik legjelentősebb táncfilm fesztiválja. 2020‑ban többek között az EPOS International Art Film Festivalon mutatkozik be Tel‑Avivban, Izraelben.

A prae.hu művészeti portál a Külföldömn Sikeres Magyar Művészek kutatási projektjében készített interjút Halász Glóriával, mely itt olvasható.

Forrás: Három tánc – Three Dances

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Phoebe Waller-Bridge író-producer-színésznő pályaképe
Todd Haynes: Sötét vizeken
6. Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál, BIDF
Interjú Erdély Mátyással az operatőri hivatásról, a siker kérdéseiről, a kamera mögött álló művész hazai és külföldi lehetőségeiről

Más művészeti ágakról

színház

Mert szolidaritás nélkül megfulladunk… Mert szolidaritás nélkül megfulladunk…
Enn Vetemaa: Vacsora öt személyre
irodalom

Elég jó anyák, elég rossz életek Elég jó anyák, elég rossz életek
Hidas Judit: Boldogság tízezer kilométerre, Kalligram, 2019.
Interjú Vajda Gergely/Gregory Vajdával előadó-művészetről és zeneszerzésről, a kritikai diskurzusról, Amerikáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés