bezár
 

art&design

2019. 11. 29.
Manage [it] Yourself
MOME nyílt nap: Fókuszban a Design- és művészetmenedzsment MA
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Manage [it] Yourself 2019. november 29-én, a MOME nyílt napján 17:00-tól kerül megrendezésre a Design- és művészetmenedzsment szakos tájékoztató, ahol bemutatkoznak a szak első éves hallgatói is. Ezt követően 18:00-tól a Manage [it] Yourself keretében egy kerekasztal-beszélgetés formájában, a szakon tanulók és öregdiákok tapasztalatain és élményein keresztül nyújtanak betekintést a képzésbe.

A MOME új épületében, a Groundból nyíló Kantinban 17:00-kor kezdődik a szakos tájékoztató, ahol bemutatkoznak a DMM elsőéves hallgatói, illetve feltehetőek a szakkal, az egyetemi élettel és a felvételivel kapcsolatos kérdések. Ezt követően, 18:00-tól a Manage [it] Yourselfen a szakon tanulók és öregdiákok beszélgetésén és beszámolóin keresztül körvonalazódik, milyen is az élet egy művészeti egyetem falai között, milyen lehetőségek vannak a diploma megszerzése után, illetve hogy mire is való pontosan a design- és művészetmenedzsment.
A vendégek Maj Ajna, Nagy Anikó és Csermann Ádám lesznek, a beszélgetést pedig Zászkaliczky Anna Eszter moderálja.


Időpont: 2019. november 29. péntek, 17:00


Helyszín: Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Ground, Kantin (1121 Budapest, Zugligeti út 9-25.)

 

Maj Ajna

Maj Ajna művészetelmélet szakon végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetemen. Szakmai tapasztalát gyakornokként a Várfok Galériában szerezte. Később, az egyetem elvégzése után az Art+Text Budapest Galéria munkatársaként dolgozott. Az elmúlt évek alatt kurátorként számos kiállításon, projekten dolgozott, mint például Ádám Anna - Piknik az Édenben (Küszöb Fesztivál). Jelenleg design- és művészetmenedzsment szakon tanul, illetve a budapesti Glassyard Galériában dolgozik.

Nagy Anikó

Anikó andragógia–művelődésszervezés szakon szerezte alapdiplomáját, majd az ELTE múzeumpedagógia és a MOME Művészettel nevelés szakán végzett. Több mint öt és fél éve dolgozik múzeumpedagógusként a Közlekedési Múzeumban, valamint a 2015-ben létrejött KACs Műhely egyik alapítótagja és vezetője Elek Ágnessel együtt. 2018 tavaszától pedig a MOME TechLabjának projektmenedzsere.

Csermann Ádám

Ádám a Kaposvári Egyetem Művészeti Karán végzett grafika szakirányon, jelenleg pedig a MOME Design és Művészetmenedzsment szakán tanul. A grafika mellett a zene is meghatározó az életében, 2013-ban ösztöndíjasként nyert felvételt a Snétberger Zenei Tehetség Központba, emellett saját zenekara, a Mongoose Limit első önálló lemezének megjelenése után 2018-ban már a Kistehén zenekarral is turnéztak.

Zászkaliczky Anna Eszter

Anna művészettörténeti és múzeumpedagógiai tanulmányok után kezdte el a Design- és művészetmenedzsment szakot. Azért jelentkezett erre a képzésre, mert hisz abban, hogy megfelelő támogatással a kultúra mindenki számára fogyasztható és élvezhetővé tehető. Korábban dolgozott a Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj titkáraként és a Design Hét Budapest projektmenedzsereként. Jelenleg az AB Concrete Design márkamenedzsere és a Tőkeportál designipari üzletfejlesztési munkatársa.

A Manage [it] Yourself egy tematikus rendezvénysorozat a MOME design- és művészetmenedzsment mesterképzési szak szervezésében. A név a művészeti szféra egy aktuális folyamatára mutat rá; az eddig többnyire önmenedzselést végző hazai designerek kezdik felismerni, hogy szakemberre van szükségük a szakmai minőség és a jól szervezett, finanszírozható működés biztosítására. Az együttműködés mibenlétét szeretnénk feltérképezni, kíváncsiak vagyunk, hogy milyen feladatokban igénylik/igényelnék menedzser segítségét a meghívott előadók. Minden alkalommal új tematikával jelentkezünk, amely módot ad arra, hogy bemutassuk a menedzsment lehetőségeit a design különböző területein, és egy adott művészeti ágazat két, eltérő gyakorlatot folytató képviselőjét hívjuk meg.

Bővebb információ és a képek forrása: az esemény facebook-oldalán.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
Papageorgiu Andrea alkotásai a Barabás Villában
Az antropomorf jelleg mint animációs karaktertipológiai megközelítés
art&design

Koleszár Stella kiállítása a Kis Présházban (1111 Budapest, Bartók Béla út 44.)

Más művészeti ágakról

Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés