bezár
 

art&design

2019. 11. 29.
Aykan Safoğlu előadása a Lumen Kávézóban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Aykan Safoğlu előadása a Lumen Kávézóban To art is a reciprocal verb címmel 2019. november 29-én 17:30-kor Aykan Safoğlu, a Budapest Galériában látható Képzeljétek el - választott múltak, felforgatott tények című kiállítás egyik művésze tart előadást, amelynek során bemutatja eddigi munkásságát, aktuális projektjeit, valamint levetíti Off-White Tulips (2013) című filmjét is.

A film egy vizuális levél James Baldwinnak, a világhírű meleg írónak, aki a hatvanas évektől konzekvensen állt ki a rasszizmus és a homofóbia ellen. Baldwin 1961 és '71 között hosszabb időszakokat Isztambulban élt, így részese, tanúja volt vagy lehetett számos olyan társadalmi és kulturális jelenségnek, melyek Aykan Safoğlu munkáit is alakították. A filmben összefonódnak Baldwin törökországi látogatásainak pillanatképei a művész gyerek és kamaszkori emlékeivel. A Képzeljétek el című kiállításon bemutatott munkájához hasonlóan ez a film is képzelt és valós barátságok, otthonosság és átmenetiség találkozása, komplex és megkapó időutazás.

Az előadás és a vetítés nyelve angol, a helyszín pedig a Lumen Kávézó.

További információ a művészről itt található.


A borítókép Aykan Safoğlu fotójának felhasználásával Bálint Jákob munkája.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Párhuzamos paradigmák Párhuzamos paradigmák
Balra át, jobbra át - Művészeti és politikai radikalizmus a Kádár-korban // Az Orfeo és az Inconnu csoport, Centrális Galéria - Blinken OSA Archívum
art&design

Szörnyek, emberi ruhában Szörnyek, emberi ruhában
A Bestiárium című kiállításról a Rugógyár Galériában
art&design

Harsány mélymerülés Harsány mélymerülés
Tót Endre: Layout festmények 1988-1991
A Phaeton tündöklése és bukása

Más művészeti ágakról

irodalom

A mindenség ernyőjére kivetítve A mindenség ernyőjére kivetítve
A Kortárs folyóirat, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Veres Pálné Gimnázium közös Ottlik-regénykonferenciája


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés