bezár
 

art&design

2019. 11. 29.
Aykan Safoğlu előadása a Lumen Kávézóban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Aykan Safoğlu előadása a Lumen Kávézóban To art is a reciprocal verb címmel 2019. november 29-én 17:30-kor Aykan Safoğlu, a Budapest Galériában látható Képzeljétek el - választott múltak, felforgatott tények című kiállítás egyik művésze tart előadást, amelynek során bemutatja eddigi munkásságát, aktuális projektjeit, valamint levetíti Off-White Tulips (2013) című filmjét is.

A film egy vizuális levél James Baldwinnak, a világhírű meleg írónak, aki a hatvanas évektől konzekvensen állt ki a rasszizmus és a homofóbia ellen. Baldwin 1961 és '71 között hosszabb időszakokat Isztambulban élt, így részese, tanúja volt vagy lehetett számos olyan társadalmi és kulturális jelenségnek, melyek Aykan Safoğlu munkáit is alakították. A filmben összefonódnak Baldwin törökországi látogatásainak pillanatképei a művész gyerek és kamaszkori emlékeivel. A Képzeljétek el című kiállításon bemutatott munkájához hasonlóan ez a film is képzelt és valós barátságok, otthonosság és átmenetiség találkozása, komplex és megkapó időutazás.

Az előadás és a vetítés nyelve angol, a helyszín pedig a Lumen Kávézó.

További információ a művészről itt található.


A borítókép Aykan Safoğlu fotójának felhasználásával Bálint Jákob munkája.

HIRDETÉS

banner
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Apokrif jelenlét Apokrif jelenlét
Tillmann Ármin megnyitó szövege Minyó Szert Károly kiállításához
art&design

Felesleges Pillangó Felesleges Pillangó
Urbán Tamás kiállítása a Capa Központban
art&design

Pluszt adni a történetekhez Pluszt adni a történetekhez
Interjú Futaki Attila képregényrajzolóval a képregény műfajról, az alkotás folyamatáról, a különböző műfajok viszonyáról
art&design

Otthonuk a Bábszínház Otthonuk a Bábszínház
Tiltottak menedéke: Művészek az Állami Bábszínház műhelyében

Más művészeti ágakról

gyerek

Mesél az erdő Mesél az erdő
Gyereknapra, szeretettel
Claudio Monteverdi: Poppea megkoronázása
Lichter Péter – Máté Bori: A horror filozófiája


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés