bezár
 

irodalom

2019. 12. 09.
Hamarosan újra a könyvesboltokban a Török tükör!
Kis Présház (1111 Budapest, Bartók Béla út 44.), december 13., 18 óra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Horváth Viktor nagy sikerű regénye a hét végétől a boltokban. Aki szeretne a szerzővel találkozni, annak erre mód nyílik péntek este 6 órakor a Kis Présházban (Bartók Bléa út 44), ahol Balogh Endre beszélget vele, vagy vasárnap délután hat órától, amikor a Prae Kiadó szépirodalmi szerzői dedikáléják köteteiket. Karácsonyra a kötet már beszerezhető!

Tíz éve jelent meg a a nagy sikerű Török tükör, és tíz nyelvre le is fordították. Rengeteg recenzió, kritika látott róla napvilágot annak idején. A főszereplő egy török ifjú, így a hódítók szempontjából ismerhetünk rá a hódoltság korának Magyarországára. A kritikák is utaltak rá, hogy Gárdonyi Géza Egri csillagok című művének 21. századi párdarabját is megkaptuk, sodró mesélőkedvvel. A szerző aztán elnyerte az Európai Unió Irodalmi Díját.Néhány idézet a korabeli recepcióból:

„Harc és szerelem, intrikák és megbékélések, csavarok és lágyan áradó mese. Ez a Török tükör. Hallgassunk Íszára: dőljünk hátra csodás párnáinkon, és olvassuk jó szívvel.” Magyar Narancs · Karafiáth Orsolya

„Horváth Viktor regényének lényege a mesemondás öröme, az elbeszélés, a teremtés játéka. (...) ilyen pontosan megfeleltethető mesejegyekkel rendelkező nagyregény nem született mostanában.” Szépirodalmi Figyelő · Ughy Szabina

„Inkább kezdd kétszer, mint hogy egyszer sem.” Élet és irodalom · Csuhai István

„elgondolkodhatunk azon, hogy a Török tükör tényleg csak a török idők tükre-e, vagy valami egészen más korról (is) szól netalán.” Alföld · Bánki Éva

A Prae Kiadó a Jelenkorhoz hasonlóan Sebastian Stachowskit kérte fel a borítótervezésre, aki kicsit módosított rajta az első kiadáshoz képest. A szerző fotóját Sasho N. Alushevski készítette. Az arab idézeteket Sayfo Omar ellenőrizte.

Aki elmulasztja a pénteki eseményt, az vasárnap, 15-én még bepótolhatja a találkozást, amikor 18 órakor a Prae Kiadó szerzői – Cserháti Éva, Horváth Viktor, Lesi Zoltán, Mészöly Ágnes, Molnár T. Eszter, Nyerges Gábor Ádám, P. Horváth Tamás, Pintér Tibor, Turbuly Lilla – dedikálnak, ugyancsak a Kis Présházban.
Horváth Viktor: Török tükör
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon

Más művészeti ágakról

Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés