bezár
 

irodalom

2020. 01. 30.
Térey-díjasok nyilatkozat a Térey-díj és a hátrányos megkülönböztetés kapcsán
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Térey-díjasok nyilatkozat a Térey-díj és a hátrányos megkülönböztetés kapcsán A Térey-díjasok zöme által aláírt nyilatkozatban a frissen díjazottak leszögezik: nem tartják elfogadhatónak, ha egy magyar írót személyes döntése miatt hátrányos megkülönböztetés ér.

NYILATKOZAT

Nem tartjuk elfogadhatónak, ha egy magyar írót személyes döntése miatt hátrányos megkülönböztetés ér, ezért kérjük, mégis szerepeltesse a Külgazdasági és Külügyminisztérium az Irodalom Éjszakája eredeti koncepciójának megfelelően Bartók Imre szövegeit a programban.

Nem tartjuk elfogadhatónak, ha egy magyar írót személyes döntése miatt hátrányos megkülönböztetés ér, ezért visszautasítjuk a Térey János-ösztöndíjasokat ért méltatlan támadásokat és nyilvános megbélyegzésüket, hiszen az ösztöndíjat a szakma szervezeteinek széles körű részvételével ítélték meg.

Kiállunk a szólásszabadság, a személyes döntés és a szakmai munka autonómiája mellett!

2020. január 30.

Bartis Attila

Csender Levente

Fekete Vince

Garaczi László

Győrffy Ákos

Háy János

Hász Róbert

Kemény István

Kollár Árpád

Kürti László

Lackfi János

Lanczkor Gábor

Láng Zsolt

Lövétei Lázár László

Orcsik Roland

Szálinger Balázs

Szilasi László

Solymosi Bálint

Varró Dániel

Vörös István

Zalán Tibor

Az aláírók a tjnyilatkozat@gmail.com címre várják a további Térey-ösztöndíjasok csatlakozását.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


Más művészeti ágakról

gyerek

Rendhagyó gyerekirodalmi videókritika-sorozat indul
Meseterasz – A gyerekirodalomra tekintettel
Beszámoló a 10. Frankofón Filmnapok és Fesztivál programjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés