bezár
 

film

2020. 02. 09.
A búcsú nyerte a független filmek versenyét
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A búcsú nyerte a független filmek versenyét Lulu Wang kínai-amerikai rendező filmje, A búcsú két díjat is nyert a független filmeket jutalmazó 35. Independent Spirit Awards gálán szombaton Santa Monicában - írta a BBC hírportálja.

A legjobb játékfilmnek járó trófeát is az Egyesült Államokban élő kínai család megható története nyerte, mely már bezsebelt egy Golden Globe-ot az idei díjszezonban: a főszereplőt, Awkwafinát tüntették ki a legjobb színésznői alakítás kategóriájában. A független filmek versenyén ezen kívül a legjobb női mellékszereplő díja a filmben halálos beteg nagymamát jétszó Csao Su-csené lett.

A Csiszolatlan gyémánt három trófeával lett gazdagabb, főszereplője, az Oscarra egyébként nem is jelölt Adam Sandler a legjobb színészi teljesítményért, Benny és Josh Safdie a legjobb rendezésért, Ronald Bronstein a legjobb vágásért vehetett át díjat.

A legnagyobb Oscar-esélyesnek tartott Renée Zellweger - Judy Garland megformálója a Judy című filmben - folytatta a díjak besöprését, a Golden Globe, a BAFTA és a színészek céhének trófeája után a legjobb női főszereplőnek járó Spirit Awardsot is megkapta.

A legjobb férfi mellékszereplő Willem Dafoe lett A világítótoronyban nyújtott alakításáért.

Robert Altman-díjat kapott rendezéséért, a szereplőválogatásért és szereposztásáért a Házassági történet, melynek főszerepeit Adam Driver és Scarlett Johansson alakítja, a legjobb forgatókönyvíró díját Noah Baumbach kapta ugyanezért a filmért.

Barack és Michelle Obama produkciós cége, a Higher Ground első filmje, Az amerikai gyáregység lett a legjobb dokumentumfilm.

A Spirit Awards díjait gyakran emlegetik "független Oscarokként", mivel a hollywoodi nagy stúdiókon kívül, független produkcióban született, 22,5 millió dollár (6,9 milliárd forint) alatti költségvetésből készült alkotásokat ismerik el velük.

A kategóriák győzteseiről a Film Independent hatezer fős tagsága döntött szavazással. A díjakat évente adják át Santa Monicában, egy nappal az Oscar-gála előtt.

Kép: muveszmozi.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Corneliu Porumboiu: A hegyek szigete
Taika Waititi: Jojo nyuszi
Nagy Zoltán: Szép csendben

Más művészeti ágakról

art&design

Múlt és jövő kéz a kézben Múlt és jövő kéz a kézben
Kiállítás nyílt Pécsett a japán keramikus Óhi Tosio Csózaemon munkáiból
art&design

A blöffben nem hiszek A blöffben nem hiszek
Interjú Szűcs Attilával az alkotási folyamatról, a galériák szerepéről, hazai és külföldi művészeti terekről
Kövek. Barkácsolás, gyűjtögetés és Adalbert Stifter


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés