bezár
 

irodalom

2020. 02. 16.
Pécsi bemutatón Molnár T. Eszter új regénye
Művészetek és Irodalom Háza, február 21., 18 óra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2019 őszén jelent meg Molnár T. Eszter Teréz, vagy a test emlékezete című regénye a Prae Kiadónál. Február 21-én, péntek este 18 órakor Pécsett a Művészetek Házában mutatja be a szerző, valamint Orbán Jolán, a PTE Modern Irodalomtörténeti és Irodalomelméleti Tanszékének vezetője és Szolláth Dávid irodalomtörténész, az MTA munkatársa.

"Helyes kislány vagy. Mi a kedvenc tárgyad?, kérdezte. Nem feleltem. Biztos jó tanuló vagy, sokat jegyzetelsz, látom a kezeden. Erős, szorgalmas kezecske.

„a könyv központi témája az emigráció tapasztalata: az újrakezdés, a többnyelvű létezés. Utóbbi nem csak tematikus szinten – „három nyelven gondolkodtam, de mind a háromban hibákat ejtettem beszéd közben” (189.), „nyelvet és személyiséget kellett váltanom” (94.) –, hanem a könyv szerkezetében is megjelenik”

Élet és irodalom

 

„A Teréz afféle példázat megannyi Terézről, akik azt képzelik, hogy a szerelem kénytelen-kelletlen agresszióval, fájdalommal és meg nem értettséggel jár. Megannyi Terézről, akik inkább elhagyják a hazájukat és dadognak életük végéig egy idegen nyelven, csak hogy ne szembesüljenek vele nap mint nap, mennyire mélyen és fájdalmasan hallgatnak az anyanyelvükön.”

Népszava

Helyszín: Művészetek és Irodalom Háza, Pécs
Széchenyi tér 7-8., Pécs
Időpont: 2020. február 21., péntek, 18:00–20:00

Itt lehet csatlakozni a Facebook-eseményhez

Szervezi a pécsi Művészetek és Irodalom Háza, a Jelenkor, a Prae Kiadó és a Szépírók Társasága

Molnár T. Eszter: Teréz, vagy a test emlékezete

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Szvoren Edina: Nincs, és ne is legyen (Magvető, 2019.)
irodalom

Két fél arc Két fél arc
Nemes Anna: Előled, Noran Libro Kiadó, 2019.
irodalom

Lesi Zoltán: A tökéletes német nő I. Lesi Zoltán: A tökéletes német nő I.
A szerző előadásában

Más művészeti ágakról

A Cipolla Collectiva Home Dancing című projektjéről
Berlinale, 2020. február 20–március 1.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés