bezár
 

art&design

2020. 03. 26.
Elindult az #otthonunkműtárgya kezdeményezés
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elindult az #otthonunkműtárgya kezdeményezés Internetes kampányt indított #otthonunkműtárgya néven a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK), amely arra kéri kortárs közönségét, hogy mutassák meg, milyen festményekkel, szobrokkal, műalkotásokkal veszik körbe magukat az otthonaikban.

A MANK szerdai közleménye szerint a koronavírus-járvány idején szeretnének bepillantást engedni az otthoni műgyűjteményekbe és saját műtárgy állományukba is. Mindenkit arra buzdítanak, hogy - az #otthonunkműtárgya hashtaggel - töltse fel saját közösségi felületeire ezeket az alkotásokat néhány mondat társaságában, vagy küldjék el azokat a MANK-nak a kozonseg@alkotomuveszet.hu címre.

A kampányok elérhetőek a MANK Facebook- és Instagram-oldalán, ahol már most látható például Korniss Dezső és Deim Pál egy-egy munkája. Mint írják, a szervezet egy másik kezdeményezése a #maradjotthonalkotni hashtag alkalmazásával főként a fiatal művészekre kívánja felhívni a figyelmet, akik egy-egy videóban saját alkotói műhelyükbe engednek bepillantást, megmutatják, min dolgoznak jelenleg, illetve hogyan érinti őket és művészetüket a járványügyi helyzet.

A MANK a mostani időszakban is szeretné elérhetővé tenni tárlatait, így Richter Sára textilművésznek a MANK Galériában kiállított, Kötelék című anyagát elérhetővé teszi március 26-tól honlapján, a www.alkotomuveszet.hu oldalon. A művész textiljei nem hagyományos kézimunkák, hanem fonállal rajzolt és növényi festékkel színezett képekkel, hímzett vagy pecsételt szövegekkel és jelképes erejű tárgyakkal megjelenített tartalmak művészi ábrázolásai - áll az összegzésben.

Kép forrása: MANK
 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Finom kis információk nagy felháborodások helyett Finom kis információk nagy felháborodások helyett
Interjú a félig bécsi, félig budapesti Andreas Fogarasival a bécsi művészeti életről, aktuális munkákról és Magyarországhoz fűződő viszonyáról
art&design

Színlelt archeológia Színlelt archeológia
Daniel Arsham munkássága

Más művészeti ágakról

színház

Színház a koronav végén (3) Színház a koronav végén (3)
Artus, Kovalik Balázs Társulata, Mozgó Ház*
gyerek

Bogyó és Babóca 4. – Tündérkártyák
Július 9-én érkezik a mozikba a népszerű sorozat legújabb része
színház

Karantén-Szentivánéj: korlátozott pezsgés és szerepkavalkád Karantén-Szentivánéj: korlátozott pezsgés és szerepkavalkád
Shakespeare Szentivánéji álma a londoni Bridge Theatre előadásában és a National Theatre közvetítésében
színház

Színház a koronav közepén (2) Színház a koronav közepén (2)
Szkéné-Picaro, Napszínház, Mándy Ildikó Társulata*


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés