bezár
 

irodalom

2020. 04. 28.
Megjelent Szkárosi Endre: Égzsák – Szkár Channel című alkotása
Régi és új hangköltemények
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Megjelent Szkárosi Endre: Égzsák – Szkár Channel című alkotása Az ember nyelvi és hangi univerzumának találkozása nem új dolog: valójában a költészet és a zene tere mindig is átfedte egymást. Az elmúlt század művészetének története végképp nyilvánvalóvá tette a hagyományos, egymástól elszigetelt műnyelvi jelrendszerek elégtelenségét, és – azok mellé! - visszavonhatatlanul kialakította a totális művészi-nyelvi kommunikáció gyakorlatát.

Ezért a vers lehet egy mozdulat, a zene lehet egy szó, és egy kép is lehet költemény – a költő-művész belakja a létező és a létre hívható nyelvek teljes terét; ebben a totális nyelvi térben találja meg és alakítja eszközeit, amelyekkel ama váratlanul megmutatkozó energiákat észlelni, átkódolni és továbbadni tudja.

Szkárosi Endre 1970-es évek elején kezdett költői pályájának egyik legerősebb szólama mindmáig a hangköltészeti alkotás. Válogatott kötetében szereplő hangversei nem archív dokumentációk, élő költői energiákat tartalmaznak. Új és korábbi művei a korszerű tipográfiai és audio-követelményeknek megfelelően, érvényesen (újra)alkotva, mai költői munkák. A korszerűen nyomtatott könyv 2 CD-melléklettel egybekötve a komplex nyelvi megjelenítés esszenciája.

AmbrooBook, Győr, 2020

120 oldal, keménytáblás, cérnafűzött, 2 audio CD-melléklettel

Ár: 4990 Ft

ISBN 978-615-5379-33-8

Égzsák

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Kiszely Márk volt a Kötetlenül sorozat vendége
Weber Kristóf Keringő című regényének bemutatója

Más művészeti ágakról

Csáki László: Kék Pelikan
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés