bezár
 

irodalom

2020. 05. 01.
Új online tartalmakkal jelentkezik a PIM
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Új online tartalmakkal jelentkezik a PIM Új rovatokkal, tartalmakkal jelentkezik a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) a Facebook-, YouTube- és Instagram-csatornáin, az intézmény munkatársai blogposztokkal, podcastokkal és virtuális irodalmi sétákkal is igyekeznek megszólítani az érdeklődőket.

A PIM online felületein folyamatosan jelennek meg az archív és a karantén idején készült új anyagok, támaszkodva a muzeológusok kutatómunkáira, a PIM archívumára, különös tekintettel a Médiatár hangzó anyagaira; az új tartalmak gyártásába pedig sikerült bevonni az otthonaikban tartózkodó művészeket is - közölte a múzeum csütörtökön.

Facebook-, YouTube- és Instagram-csatornáin a PIM hétfőnként és péntekenként új rovattal jelentkezik: a Sportolj irodalommal című sorozat sporttal kapcsolatos irodalmi szövegeket tesz hallgathatóvá színészek előadásában.

Elsőként Karinthy Frigyes: Együgyű lexikon - Sport és testészet: Különös tekintettel a nyavalyatörésre című írásának első része lesz hallható Für Anikó előadásában, majd pénteken Kerekes József hangján következik a folytatás.

Keddenként és csütörtökönként egykori írólakásokat, házakat mutat be a PIM mai szemmel. A címeket Birtalan Zsolt fotográfus járta végig és jelenítette meg objektívjén keresztül a házak és lakóik történetét, Más gangok, más szobák: írólakások egykor és most címmel. Az érdeklődők elsőként Ady Endre Lövőház utcai lakására nézhetnek rá, majd Kaffka Margit és Kosztolányi Dezső következnek.

Folytatódik keddenként a József Attila-díjasokat bemutató portréfilm-sorozat is, Laczkfi János, Szálinger Balázs, Géczi János után Rózsássy Barbarával.

Minden szerdán új tartalommal bővül a pim.blog poszt, csütörtökönként pedig a spotify podcast: május elején Szerb Antalra emlékezik a PIM az archívumában fellelhető egykori felolvasószínházi előadással.

A PIM Múzeumpedagógusai a thinglink applikáció segítségével virtuális sétákat szerveztek. A Pál utcai fiúk séta útvonalát a https://www.thinglink.com/scene/1308533580888014851 linken, az Ady-sétát a https://www.thinglink.com/scene/1309826131322470402 weboldalon lehet bejárni.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Abdallah Abdel-Ati Al-Naggar Balassi Bálint-emlékkard irodalmi díjához

Más művészeti ágakról

gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés