bezár
 

art&design

2020. 05. 06.
Adománygyűjtést szervez a PAD Alapítvány a rászorulóknak
Egy vidéki szegregátum 90 háztartásának gyűjtenek adományt alapszükségletek ellátására
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A PAD Alapítvány az OFF Biennáléval közösen adománygyűjtést szervez. KÖZKAMRA névre hallgató kampányuk folyamán egy vidéki szegregátum 90 háztartásának gyűjtenek adományt alapszükségletek ellátására a válsághelyzetben. 

A PAD Alapítvány a környezeti igazságosság szemléletével végez kutatásokat, szakpolitikai elemzéseket, érdekképviseleti és oktatási, valamint társadalmi érzékenyítést célzó művészeti tevékenységeket. A jelenlegi kutatás egy halmozottan hátrányos helyzetű vidéki településrészen zajlik, lakossági összefogást és érdekérvényesítést ösztönző munkával kiegészülve. A PAD már másfél éve jelen van, hogy feltárja a lakosság életkörülményeit meghatározó rendszerszintű problémákat: fokozott környezeti ártalmakat, közszolgáltatási hiányosságokat, lakhatási problémákat. A témához kapcsolódó művészeti projekt a harmadik OFF Biennálén lesz látható jövő tavasszal.

A kialakult járványhelyzet aránytalanul nagy terhet ró a már amúgy is legsérülékenyebb társadalmi csoportokhoz tartozókra. Az utóbbi hetekben a kihívások megnövekedtek, sokan elvesztették munkájukat, és így bevétel és tartalékok nélkül maradtak a családok. A PAD egy háztartási kérdőíven keresztül mérte fel a jelenlegi helyzetet, hogy háztartás-specifikusan lehessen segítséget nyújtani. Ebből kirajzolódott, hogy célzott dologi adományokra van szükség: az élelmiszer- és higiéniai csomagokon felül az áramellátás biztosítására és a távoktatáshoz, tájékozódáshoz szükséges internethozzáférés megteremtésére.

Az adománygyűjtéshez itt lehet csatlakozni.

 

 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Hommage à Róna Viktor Hommage à Róna Viktor
„Herceg a vasfüggöny mögött”
art&design

Finom kis információk nagy felháborodások helyett Finom kis információk nagy felháborodások helyett
Interjú a félig bécsi, félig budapesti Andreas Fogarasival a bécsi művészeti életről, aktuális munkákról és Magyarországhoz fűződő viszonyáról

Más művészeti ágakról

Papolczy Péter (William Shakespeare, Szabó Lőrinc): Hogyne szeretnélek? Szonettek három hangra, Tilos az Á, 2019.
színház

Érinthetetlenek Érinthetetlenek
Opera a karanténból: Stanisław Moniuszko Paria című műve a poznani Teatr Wielki előadásában
színház

Színház a koronav végén (3) Színház a koronav végén (3)
Artus, Kovalik Balázs Társulata, Mozgó Ház*


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés