bezár
 

art&design

2020. 05. 06.
Adománygyűjtést szervez a PAD Alapítvány a rászorulóknak
Egy vidéki szegregátum 90 háztartásának gyűjtenek adományt alapszükségletek ellátására
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A PAD Alapítvány az OFF Biennáléval közösen adománygyűjtést szervez. KÖZKAMRA névre hallgató kampányuk folyamán egy vidéki szegregátum 90 háztartásának gyűjtenek adományt alapszükségletek ellátására a válsághelyzetben. 

A PAD Alapítvány a környezeti igazságosság szemléletével végez kutatásokat, szakpolitikai elemzéseket, érdekképviseleti és oktatási, valamint társadalmi érzékenyítést célzó művészeti tevékenységeket. A jelenlegi kutatás egy halmozottan hátrányos helyzetű vidéki településrészen zajlik, lakossági összefogást és érdekérvényesítést ösztönző munkával kiegészülve. A PAD már másfél éve jelen van, hogy feltárja a lakosság életkörülményeit meghatározó rendszerszintű problémákat: fokozott környezeti ártalmakat, közszolgáltatási hiányosságokat, lakhatási problémákat. A témához kapcsolódó művészeti projekt a harmadik OFF Biennálén lesz látható jövő tavasszal.

A kialakult járványhelyzet aránytalanul nagy terhet ró a már amúgy is legsérülékenyebb társadalmi csoportokhoz tartozókra. Az utóbbi hetekben a kihívások megnövekedtek, sokan elvesztették munkájukat, és így bevétel és tartalékok nélkül maradtak a családok. A PAD egy háztartási kérdőíven keresztül mérte fel a jelenlegi helyzetet, hogy háztartás-specifikusan lehessen segítséget nyújtani. Ebből kirajzolódott, hogy célzott dologi adományokra van szükség: az élelmiszer- és higiéniai csomagokon felül az áramellátás biztosítására és a távoktatáshoz, tájékozódáshoz szükséges internethozzáférés megteremtésére.

Az adománygyűjtéshez itt lehet csatlakozni.

 

 

HIRDETÉS

banner
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Budapest belvárosa beköltözött a Millenárisra Budapest belvárosa beköltözött a Millenárisra
Séta az Art and Antique Régiség és Kortárs Művészeti Vásáron
art&design

Sokan kérdezik tőlem: te mindenhol ott vagy? Sokan kérdezik tőlem: te mindenhol ott vagy?
Interjú Bence Bettinával, pályakezdő művészetelmélet hallgatóval a tevékenységeiről, és a kortárs képzőművészeti közegről
art&design

Színlelt archeológia Színlelt archeológia
Daniel Arsham munkássága

Más művészeti ágakról

The Lazys: Tropical Hazards (2018)
A 2019-es év új, német nyelvű gyerekkönyvei


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés