bezár
 

art&design

2020. 05. 06.
Adománygyűjtést szervez a PAD Alapítvány a rászorulóknak
Egy vidéki szegregátum 90 háztartásának gyűjtenek adományt alapszükségletek ellátására
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A PAD Alapítvány az OFF Biennáléval közösen adománygyűjtést szervez. KÖZKAMRA névre hallgató kampányuk folyamán egy vidéki szegregátum 90 háztartásának gyűjtenek adományt alapszükségletek ellátására a válsághelyzetben. 

A PAD Alapítvány a környezeti igazságosság szemléletével végez kutatásokat, szakpolitikai elemzéseket, érdekképviseleti és oktatási, valamint társadalmi érzékenyítést célzó művészeti tevékenységeket. A jelenlegi kutatás egy halmozottan hátrányos helyzetű vidéki településrészen zajlik, lakossági összefogást és érdekérvényesítést ösztönző munkával kiegészülve. A PAD már másfél éve jelen van, hogy feltárja a lakosság életkörülményeit meghatározó rendszerszintű problémákat: fokozott környezeti ártalmakat, közszolgáltatási hiányosságokat, lakhatási problémákat. A témához kapcsolódó művészeti projekt a harmadik OFF Biennálén lesz látható jövő tavasszal.

A kialakult járványhelyzet aránytalanul nagy terhet ró a már amúgy is legsérülékenyebb társadalmi csoportokhoz tartozókra. Az utóbbi hetekben a kihívások megnövekedtek, sokan elvesztették munkájukat, és így bevétel és tartalékok nélkül maradtak a családok. A PAD egy háztartási kérdőíven keresztül mérte fel a jelenlegi helyzetet, hogy háztartás-specifikusan lehessen segítséget nyújtani. Ebből kirajzolódott, hogy célzott dologi adományokra van szükség: az élelmiszer- és higiéniai csomagokon felül az áramellátás biztosítására és a távoktatáshoz, tájékozódáshoz szükséges internethozzáférés megteremtésére.

Az adománygyűjtéshez itt lehet csatlakozni.

 

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
art&design

Interjú Esterházy Marcellel a MODEM-ben tartott kiállítás kapcsán

Más művészeti ágakról

Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
A 14. Frankofón Filmnapokról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés