bezár
 

zene

2020. 05. 12.
Pályázat a beatkorszak koncertjeiről
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Pályázat a beatkorszak koncertjeiről A magyarországi beatkorszak idején esett koncertélmények megírására buzdít hétfőn közzétett pénzdíjas felhívásában az NKA Hangfoglaló Program, a Hangőr Egyesület és a Volt egyszer egy beatkorszak blog.

Mindannyian rég voltunk már koncerten és úgy áll a helyzet, hogy még jó ideig nem is hallhatjuk a kedvenceinket élőben. Ezért kíváncsiak vagyunk régi koncerteken megesett történetekre, arra, mivel koccintottak a buli előtt, milyen ruhát viseltek aznap. Persze a legfontosabb mégis az, ami a színpadon történt vagy a nézőtéren, mialatt játszott a zenekar – közölték a szervezők az MTI-vel.

Az NKA Hangfoglaló Program, a Hangőr Egyesület és a Volt egyszer egy beatkorszak blog a Nagy Generáció és az utánuk feltűnő, földalatti nemzedék legemlékezetesebb fellépéseinek felelevenítésére hívja a beat- pop-, táncdal- és rockrajongókat.

A felhívásban 1500 és 5000 leütés közötti terjedelmű anekdotákat, tárcákat, elbeszéléseket, egyperceseket várnak. A történetek egy-egy fotóval is illusztrálhatók, azonban kizárólag olyan fényképeket fogadnak el, amelyek jogtisztaságát a pályázó garantálni tudja.

A legjobban sikerült írásokat a Volt egyszer egy beatkorszak-blogon közlik, szerzőiket az NKA Hangfoglaló Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogramjának kiadványaiból összeállított, a beatkorszak hősei által dedikált könyvcsomaggal jutalmazzák. A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt három szöveg szerzője ezen felül 50 ezer, 30 ezer és 20 ezer forintos jutalomban részesül.

A történeteket és a kérdéseket az orokseg@hangfoglalo.hu címre várják, a legszínvonalasabb írásokat folyamatosan közlik a beatkorszak.blog.hu-n. A beküldési határidő 2020. június 30.

Forrás: MTI

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Nils Frahm: Day
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben
Recenzió Ábrahám Márta: Chaconne-kézikönyvéről

Más művészeti ágakról

Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés