bezár
 

zene

2020. 05. 19.
Jótékonysági árverés az Island Records művészeinek relikviáiból
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jótékonysági árverés az Island Records művészeinek relikviáiból A tételekből befolyó összeg a koronavírus-járvány elleni védekezést szolgálja.

Jótékonysági online árverést rendez az Island Records kiadó előadóinak relikviáiból az Omega Auctions brit aukciósház. Mások mellett Amy Winehouse, Annie Lennox, Bob Marley, Bon Jovi, Grace Jones, a Mumford & Sons, a Portishead és a U2 különböző felajánlásai szerepelnek az árverésen, a csütörtök este záródó esemény házigazdája Billy Porter Emmy-, Tony- és Grammy-díjas amerikai színész, énekes.

A One Love elnevezésű (Bob Marley slágeréről elnevezett), 65 tételt tartalmazó aukció licitje már zajlik a virtuális térben, valamennyi kikiáltási ára ötven font (mintegy húszezer forint). Az aukció teljes bevételét 50-50 százalékos megoszlásban a kórházakat támogató NHS Charities Together brit szervezetnek, valamint az élelmiszerbankokra specializálódott Feeding Americának juttatják.

A kalapács alá kerülő darabok között régiek és újak egyaránt szerepelnek. A legmagasabb licitet jelenleg a U2 The Joshua Tree című albumának aláírt születésnapi vinyl box kiadványára, illetve az együttes I Still Haven't Found What I'm Looking For című dalszövegének Bono által írt kéziratát tartalmazó csomagra tették, a tétel hétfőn 19 ezer fonton (7,5 millió forinton) állt. A gyűjtők által kedvelt érdekes tételek között szerepel egy pár Amy Winehouse tűsarkú cipői közül (mintegy 1400 fontért); Annie Lennox, a Eurythmics énekesnője által írt és dedikált Sweet Dreams-dalszöveg (3600 fontért);  vagy Bon Jovi aláírt kézirata két dalszövegéhez, a Livin' On A Prayerhez és Wanted Dead Or Alive-hoz (2400 fontért).

 

Képek: Island Records, Omega Auctions

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)

Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés