bezár
 

zene

2020. 05. 23.
A Magyar Zenei Tanács a talpon maradáshoz kér segítséget
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Magyar Zenei Tanács a talpon maradáshoz kér segítséget Az ősztől újrainduló programok lebonyolításához szükséges pályázatok mielőbbi kiírását és elbírálását kéri többek között a Magyar Zenei Tanács annak érdekében, hogy a zenei élet valamennyi területe talpon maradhasson.

A szervezet emellett azt kéri, hogy a zenei élet valamennyi területe - beleértve a független együtteseket, szabadúszó művészeket, szolgáltatókat - kapjon segítséget a talpon maradáshoz, ne vonjanak el korábban megítélt állami, önkormányzati forrásokat az intézményektől.

Továbbá azt is tegyék lehetővé, hogy ezek a források eljuthassanak a zenei élet szereplőihez. A művészek, a technikai személyzet, valamint a zenei rendezvényeknek helyszíneket biztosító intézmények és munkatársaik is nehéz helyzetbe kerültek az elmúlt időszakban.

A Magyar Zenei Tanács ezért arra szeretné felhívni a döntéshozók - nemcsak a kormány, hanem az önkormányzatok és a támogatásokat elosztó felelősök - figyelmét, hogy a magyar kultúra továbbélése szempontjából kiemelt fontosságú a művészeti produkcióknak helyet és közönséget biztosító intézmények és vállalkozások támogatása.

HIRDETÉS

banner

Képek: sonicidols.com, Simon Broughton

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Virágh András Gáborral díjakról, pályája alakulásáról, az aktív zenélés szerepéről a komponálásban
Requiem otthon: Mozart gyászmiséje Castellucci rendezésében
Kékszakállú-thriller a Bayerische Staatsoperből

Más művészeti ágakról

irodalom

(K) mint Kukorelly (K) mint Kukorelly
Cé cé cé pé, avagy lassúdad haladás a kommunizmus felé, Budapest, Kalligram, 2019
gyerek

Mesél az erdő Mesél az erdő
Gyereknapra, szeretettel
színház

Ordító sokaság Ordító sokaság
Színház a karanténból: Jane Eyre színházban és neten 2 in 1


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés