bezár
 

zene

2009. 06. 08.
Fogyasztónak lenni jó!
Larry Hangman az MR2-Petőfi Rádióban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fogyasztónak lenni jó! Pár hete kezdte el játszani az MR2-Petőfi Rádió a fogyasztói társadalmat ironikusan kipellengérező, Fogyasztó című szinti-pop nótát. Akik rendszeresen hallgatják ezt a (nagyon) zenei adót, azok már találkozhattak a dallal. Talán tetszett is nekik, esetleg szívesen megtudnának pár érdekes dolgot, információt az előadókról.
Azért ragadtam billentyűzetet, hogy egy rövidebb biográfiában bemutassam a szóban forgó, Larry Hangman nevű formációt. Nem teljesen elfogulatlanul teszem mindezt, hiszen kb. három hónappal ezelőtt megkeresett a zenekar egyik fele, Kanász Dusán, hogy nem segítenék-e nekik az ismertté válás rögös útján tolni a banda szekerét. Egyből igent mondtam, mivel nagyon tetszett, amit tőlük hallottam.

Az első lépcsőfok a rádióba kerülés volt, amit szerencsésen sikerült abszolválnunk, ráadásul rögtön egy országos adónál. Most a kivárás hetei, hónapjai következnek, majd az ősztől remélhetőleg beindul a klub-koncert-szezon.

Abban bízva, hátha kedve támad az olvasónak megismerni őket, a zenéjüket, íme néhány fontos infó:

A Larry Hangman zenekar lassan 10 éve működik, kisebb-nagyobb megszakításokkal és név-változtatásokkal. Sokféle stílust kipróbáltak, mire eljutottak a mai arculatukhoz, megtalálták a saját hangjukat.

Az együttes két tagból áll:

Kanász Dusán - zeneszerzés, hangszerelés, szövegírás

Tisch Bálint - zeneszerzés, hangszerelés (Bálint neve a !nylon me formációból lehet ismerős.)


Dalaik - melyekből nagyjából egy albumra való már összegyűlt - házi stúdiójukban kerülnek felvételre. Ezek közül játssza a Fogyasztót az MR2-Petőfi Rádió.

Legközelebb a Rocktogon-ban láthatják őket az érdeklődők, július 18-án. Addig pedig érdemes ellátogatni a Larry HangmanMySpace oldalára, ahol zenék és klipek hallhatók, láthatók tőlük.

Ízelítőül pedig a slágergyanús klip:

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/hh0rXei4Sc0&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/hh0rXei4Sc0&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
Larry Hangman - Fogyasztó

nyomtat

Szerzők

-- Janurik János --


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)

Más művészeti ágakról

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés