bezár
 

irodalom

2020. 06. 13.
Felhívás a Prae műfordító táborban való részvételre
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Az egykori József Attila Kör műfordító tábora nyomán 2020-ban is meghirdetjük műfordítói workshopunkat, a Prae műfordító tábort a magyar irodalom külföldi fordítói számára.

A tábor célja a kortárs magyar irodalom bemutatása, a külföldi fordítók tájékozódásának megkönnyítése, a műfordítás gyakorlata szemináriumi kereteken belül. A tábor olyan fórum kíván lenni, ahol fordítási és értelmezési kérdések gyakorlati és teoretikus szinten is felvetődnek, valamint a fordítók szerzőikkel személyesen találkozhatnak. Célunk, hogy a tábor színes képet adjon a magyar szellemi életről, elsősorban a kortárs magyar irodalom alkotóiról és alkotásairól, kitekintéssel a magyar irodalom múltjára és hagyományaira is.

Számos író, költő, műfordító, irodalomtörténész és kritikus tart előadást és szemináriumot, olvas fel és beszélget a fordítókkal. Az elmélyült szakmai munkát fordítói szeminárium, műhelyfoglalkozások segítik.

A műfordítói szemináriumokat vezetik: Imreh András és Rácz Péter műfordítók, műfordítóképzők.

Szirák Péter, a Debreceni Egyetem tanára a kortárs magyar prózáról, Lapis József irodalomtörténész, a Prae irodalmi és kultúratudományos folyóirat szerkesztője a kortárs magyar költészetről tart előadást. Károlyi Csaba, az Élet és Irodalom szerkesztője az elmúlt hónapok friss magyar könyvmegjelenéseit ismerteti.

Péczely Dóra szerkesztő két, fiataloknak szánt versantológiáról, a néhány éve megjelent Szívlapátról, valamint az idén júniusban napvilágot látott Lehetnék bárki című kötetről beszél.

Az ifjúsági/kamaszirodalom új megjelenéseit Szekeres Nikoletta (HUBBY) ismerteti, vendégünk a mai magyar gyerek/ifjúsági irodalom egyik legnépszerűbb szerzője, Kertész Erzsi.

Szépíró vendégeink lesznek Kovács András Ferenc, Halász MargitNémeth Gábor, Péntek Orsolya, Péterfy Gergely, Tompa Andrea, Tóth Kinga, Tóth Krisztina és Závada Péter.

Bemutatkozik az 1749 című online világirodalmi lap.

A tábor helyszíne: Dunabogdány, Herold panzió. (2023 Dunabogdány, Kőkereszt dűlő 2.)

A tábor időpontja: 2020. szeptember 6–13.

Jelentkezni a szervezők e-mail-címén lehet: L. Varga Péternél (kultikus@gmail.com) és Dúll Katánál (dullkatacska@gmail.com) 2020. augusztus 5-ig. A jelentkezéshez mellékelni kell: szakmai CV-t, publikációs listát (ha van), valamint egy magyar szépirodalmi mű (vagy annak részlete) idegen nyelvű fordítását legfeljebb 5 oldal terjedelemben. A jelentkezéseket augusztus 10-ig kiértékeljük, és minden pályázót értesítünk.

A táborban való részvétel díja jelképesen 15.000 forint, melyet a táborban kell befizetni.

Az útiköltséget a résztvevők állják.

Minden jelentkezést szeretettel várnak a szervezők:
L. Varga Péter és Dúll Kata
Társszervező: Petőfi Irodalmi Ügynökség

 

Budapest, 2019. június 12.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
Kiszely Márk volt a Kötetlenül sorozat vendége
Lengyel riportirodalom - Prae 2023/2 lapszámbemutató

Más művészeti ágakról

színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
(Nép)mesék és kisebbségi diskurzusok Szegeden


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés