bezár
 

zene

2020. 06. 13.
Elmarad idén a Savaria Történelmi Karnevál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elmarad idén a Savaria Történelmi Karnevál A koronavírus-járvány veszélyei miatt nem rendezik meg idén augusztusban a Savaria Történelmi Karnevált - jelentette be a szervezőkkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Nemény András, Szombathely polgármestere.

Közép-Európa legnagyobb históriás karneválját augusztus 27. és 30. között tartották volna, de az érvényben lévő kormányrendelet értelmében jelenleg tilos a fesztiválok, zenés, táncos rendezvények megtartása, és noha a magyar kormány fokozatosan oldja fel a járvány miatti korlátozásokat, a koronavírus még nem tűnt el - emelte ki a polgármester.

Hozzátette: Savaria Történelmi Karnevál minden évben Szombathely legnagyobb turisztikai rendezvénye, amelyen a résztvevők száma a négy nap alatt eléri a százezer főt és amelyre rengeteg külföldi vendég is érkezik, ám egy ekkora rendezvényen - például a jelmezes karneváli felvonulásra gondolva - egyszerűen nem tarthatók be olyan biztonsági intézkedések, amelyeket a járvány elleni védekezés jelenleg megkövetelne.

Nemény András a sajtótájékoztatón szólt arról is, hogy szeptemberben szeretnének egy olyan kisebb, egészen más típusú, a szombathelyiek számára élményt adó rendezvényt megtartani, amely lehetőséget kínálna a helyi művészek számára a fellépésre, valamint kicsit mérsékelné a szombathelyi kereskedőknek és vendéglősöknek a karnevál elmaradása miatt elszenvedett bevételkiesését is.

Horváth Soma, a vasi megyeszékhely kultúráért is felelős alpolgármestere a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: a koronavírus-járvány a város kulturális életében nehézségeket okozott, hiszen a kulturális intézmények és művészeti csoportok komoly bevételektől estek el, ugyanakkor több olyan kreatív ötletet is megvalósítottak amelyekkel a kulturális kínálatukat a közönséghez közelebb vitték. Ilyenek voltak szavai szerint az elmúlt napokban szabadtéren megtartott kisebb színházi előadások, de a Savaria Szimfonikus Zenekarnak utcákon, illetve lakótelepeken megtartott rövid kamarazenei koncertjei is.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Requiem otthon: Mozart gyászmiséje Castellucci rendezésében
Felsejlenek az emberi gesztusok Krúbi új lemezén
Fejérvári Zoltán Bach estjének visszajátszása

Más művészeti ágakról

Bodor Ádám – Sinistra körzet
építészet

Finom kis információk nagy felháborodások helyett Finom kis információk nagy felháborodások helyett
Interjú a félig bécsi, félig budapesti Andreas Fogarasival a bécsi művészeti életről, aktuális munkákról és Magyarországhoz fűződő viszonyáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés