bezár
 

irodalom

2020. 06. 16.
Ez a Szaval a suli! pályázat végeredménye
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ez a Szaval a suli! pályázat végeredménye Tornai József, Oravecz Péter és Turi Tímea költeményével nyerték el az első három helyet a Szaval a suli! elnevezésű pályázaton, amelyre iskolák, osztályok, diákcsoportok jelentkezhettek egy kortárs vers közös elszavalásával.  

A Magyar Írószövetség, a Magyar Napló Kiadó és az Írott Szó Alapítvány a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alappal (MTVA) partnerségben a Kárpát-medence legnagyobb költészet napi rendezvénysorozata, a Versmaraton kísérőrendezvényeként hirdette meg a Szaval a suli! elnevezésű pályázatot - olvasható a szervezők MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

Mint írják, a második alkalommal meghirdetett versenyen - a Zsille Gábor szerkesztésében kiadott - Az év versei 2019 antológiában megjelent 100 költő mintegy 350 verséből választhattak a pályázók. A zsűri tagja Erős Kinga József Attila-díjas kritikus, a Magyar Írószövetség elnöke; Zsille Gábor József Attila-díjas költő, műfordító; Csőre Gábor Jászai Mari-díjas színművész; Horváth Szilárd szerkesztő, műsorvezető és Stifner Gábor szerkesztő, kulturális újságíró.

Az általános és középiskolások számára meghirdetett pályázaton az első helyezést a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola (Budapest) tanulói nyerték el, Tornai József Csönd van, csönd van című versének előadásával. Felkészítő tanáruk Frigyesi Márton volt. A második helyezett a Budapest XXI. Kerületi Széchenyi István Általános és Kéttannyelvű Általános Iskola felső tagozata Oravecz Péter Kilépek a Wordből című versének előadásával. A diákok felkészítő tanára Varga Veronika volt. A pályázat harmadik helyezettje a Letenyei Andrássy Gyula Általános Iskola VersBarátok(közt) csapata (5.a, 6.a és 8.a osztály), Turi Tímea Sára vendégeket vár című versének előadásával. A gyerekek felkészítő tanára Horváthné Vlasics Zsuzsanna volt.

A győztes produkció a diákok előadásában hallható lesz október 17-én a Versmaratonon, a Petőfi Irodalmi Múzeumban, amennyiben a járványhelyzet lehetővé teszi a program megtartását. A nyertes verseket a Youtube-on lehet megnézni.
 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Milan Kundera A lét elviselhetetlen könnyűsége
irodalom

Unorthodox, avagy az egyetlen helyes út? Unorthodox, avagy az egyetlen helyes út?
Deborah Feldman: Unorthodox – a másik út (Libri, 2020)

Más művészeti ágakról

Spike Lee: Az 5 bajtárs
Az Eötvös Péter Alapítvány további három évre nyert támogatást nemzetközi mentorprogramja folytatására. A 2021-es kiírás már elérhető az alapítvány honlapjáról
Interjú Bakos Barbara illusztrátorral, animátorral nemzetközi lehetőségekről, ügynökségi munkáról, gyerekirodalomról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés