bezár
 

film

2020. 06. 16.
Fare Cinema – Képírók szakmája
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fare Cinema – Képírók szakmája Június 15. és 21. között immár harmadik alkalommal jelentkezik a Fare Cinema – Képírók szakmája tematikus olasz filmszemle, amelynek célja az olasz filmművészet népszerűsítése. Idén a teljes program online formában lesz elérhető, a RAI és RaiPlay partnerségének köszönhetően. Az online tartalmakhoz angol, francia és spanyol nyelveken biztosítanak feliratot.

Az elmúlt két évben a program az olasz filmgyártás jeles képviselőit üdvözölhette Magyarországon, többek között itt járt Edoardo Falcone rendező, Paolo Ferrari operatőr, Pippo Mezzapesa rendező és Pasquale Catalano zeneszerző is.

Ahogy a korábbi alkalmakkor, idén is a „mozi szakemberei” lesznek a Fare Cinema program középpontjában. Céljuk, hogy reflektorfénybe kerüljenek azok a mesterségek, amelyek nyomán az olasz filmgyártás megelevenedik. A 3. Fare Cinema újdonsága, hogy első alkalommal ünneplik meg az Olasz Mozi Világnapját június 20-án.

A program része egy, a Fare Cinema megbízásából készült eredeti videósorozat, valamint egyéb tartalmak, amelyek a kezdeményezés partereinek köszönhetően lesznek elérhetőek.

A program az olasz Külügyi és Nemzetközi Együttműködési Minisztérium, az olasz Kulturáils Minisztérium, az ANICA (olasz Nemzeti Film- és Audiovizuális Média Társaság), az ICE (Olasz Külkereskedelmi Intézet) és a Luce Cinecittà Intézet együttműködésével valósul meg. 

Kép, forrás: Olasz Kultúrintézet

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Denis Villeneuve: Dűne – Második rész
Az Arcok visszapillantóban és a Kiáltvány a gyerekekért a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
Hayao Miyazaki: A fiú és a szürke gém
Martin Scorsese: Megfojtott virágok

Más művészeti ágakról

Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés