bezár
 

színház

2020. 06. 19.
A Gyulai Várszínház 2020-as összművészeti fesztiválja
Az 57. évada
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Gyulai Várszínház 2020-as összművészeti fesztiválja A Gyulai Várszínház Kelet-Közép-Európa egyetlen épen maradt síkvidéki, több mint 600 éves gótikus téglavárának udvarán, a csodálatos panorámájú Tószínpadon, a felújított Kamaraszínházában, a város utcáin, terein 2020. július 3-tól augusztus 29-ig idén is színes programokkal várja nézőit.

A nyár folyamán 4 új bemutatót láthatunk Gyulán: Acsai Roland: Farkasok, Visky András: Pornó – Feleségem története, Márai Sándor: A kassai polgárok, Shakespeare: Hamlet.

Szkéné színház

A vírushelyzet miatt nem tudják a nyári évadot a szokott időben és az eredeti terveknek megfelelően megvalósítani, de az összművészeti programsorozat most is a legkülönbözőbb korú és érdeklődésű közönségrétegeknek biztosít minőségi nyári művészeti élményeket, tartalmas és felemelő szórakozási lehetőségeket, a színház szlogenjének megfelelően: Gyulai Várszínház – Ahol a művészet felszabadít. A műfaji paletta rendkívüli sokszínűsége is ezt mutatja: a látványos történelmi dráma, a kortárs prózai színház különféle műfajai mellett a musical, a rockopera, az operett, a kortárs táncjáték, a gyermekelőadás, a bábszínház, a jazz, a népzene, a világzene, a komolyzene legjobb előadásaival, színvonalas irodalmi programokkal várja a látogatókat az országból és határon túlról. Ahogy az eddigi években, a legnevesebb hazai művészek mellett nemzetközi sztárok is fellépnek a nyár folyamán. A hagyományosabb előadásmódú produkciók kedvelői mellett a színházi ínyencek is megtalálhatják a kedvükre való előadásokat, az utóbbiak például Mundruczó Kornél: Nehéz istennek lenni vagy Bodó Viktor: Egy őrült naplója rendezésében.

A Várszínház igazgatója, dr. Elek Tibor és csapata a színház legrégibb keletű hagyományai (történelmi tematikájú előadások, kortárs szerzők műveinek bemutatása) mellett az elmúlt évek újabb kezdeményezéseit is folytatja.  Az elmúlt évtizedek nemzeti klasszikusai közül idén a 120 éve született Márai Sándor életműve lesz középpontban a Márai Sándor Napok programsorozattal. Az Erdélyi Hét színházi fesztivál keretében idén is minden nap más-más erdélyi magyar színház előadását tekinthetik meg az érdeklődők. A hagyományos Shakespeare Fesztivál helyett idén, a vírusválság miatt csak négy előadás lesz, három az évad kezdetén, a Shakespeare hétvégén, és az évad végén a Hamlet új bemutatója.

Bővebb információ: www.gyulaivarszinhaz.hu; www.facebook.com/gyulaivarszinhaz

Kép forrása: Gyulai Várszínház 

 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Ladányi Andreával magyarországi és külföldi tapasztalatairól, lehetőségeiről
színház

Színház a koronav közepén (2) Színház a koronav közepén (2)
Szkéné-Picaro, Napszínház, Mándy Ildikó Társulata*
Színház a karanténból: Milo Rau LENIN című előadásáról
Interjú Marsalkó Eszterrel Skóciáról, sokszínű színházi tevékenységeiről, aktuális lehetőségekről

Más művészeti ágakról

Spike Lee: Az 5 bajtárs
Bodor Ádám – Sinistra körzet
irodalom

Egy sokoldalú szerző társaságában Egy sokoldalú szerző társaságában
Újra volt irodalmi rendezvény a Kis Présházban
Interjú Bakos Barbara illusztrátorral, animátorral nemzetközi lehetőségekről, ügynökségi munkáról, gyerekirodalomról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés