bezár
 

irodalom

2020. 06. 25.
Molnár T. Eszter installációja a Kis Présházban
Die Schande (Szégyen)
Tartalom értékelése (2 vélemény alapján):
Régóta készül rá a Kis Présház csapata, hogy kiállításoknak is otthont adjon. A járvány után eljött az ideje a megújult terünkben az első, ráadásul interaktív kiállításunknak. Molnár T. Eszter Die Schande (Szégyen) című installációja 2020. március 23-án került a falakra.

Ha valaki még nem tudná, a Prae Kiadó könyvei nem véletlenül kaphatóak a Kis Présházban: ezek is szorosan a csapatunkhoz köthetők. Eszter T Molnar kiváló könyve, a Teréz, vagy a test emlékezete is a Prae-nél jelent meg, és most ezt a kiállítást is neki köszönhetjük. Következzen a kiállítás szerző által készített leírása

Die Schande – Szégyen

Gyerekkoromban sokat matattam apám fotói között, és már akkor megfogott a csíki kislány képe. Alulról néz a kamerába – alacsony növésű lehetett, vagy csak szerette lebiccenteni a fejét –, és minél tovább nézem, annál többféle jelentést kap a félmosolya.

A felvétel a hatvanas évek közepén készült, a modell ismeretlen.

Később, amikor a Teréz, vagy a test emlékezete című könyvet írtam, azon gondolkodtam, milyen könnyű ítéletet formálni és címkéket aggatni valakire, akinek nem értjük a nyelvét és a szokásait. Akkor ismét eszembe jutott ez a kép. Egy régi német-magyar szótár felhasználásával kollázsokat készítettem, ezekből három szerepel is a könyvben. A sorozat címe (Die Schande – Szégyen) nőnemű.

Most kilenc kollázst tettünk ki a Kis Présház falára. Nézzétek meg, olvassátok el a ráragasztott címkéket, és írjátok, rajzoljátok, színezzétek, ragasszátok tovább. A projekt interaktív, a végeredményt megörökítem. Minden hozzászólásnak örülök.

Az eredeti fotó Dr. Molnár Árpád munkája

Molnár T. Eszter: Die Schande (Szégyen)

Fotó: Balogh Franciska

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Kiút a közönyből Kiút a közönyből
Anne Cathrine Bomann: Agathe, fordította Petrikovics Edit, Jelenkor Kiadó, 2019
Milan Kundera A lét elviselhetetlen könnyűsége

Más művészeti ágakról

Interjú Jancsó Dávid vágóval karrierválasztásról, a vágó megítéléséről és a tudatosság szerepéről
Eszmefuttatás a iamyank Ensemble Live at CAFe Budapest lemezéről
Maria Sødahl: Remény
színház

Érzelmeink labirintusában Érzelmeink labirintusában
A Tévedések vígjátéka a gyulai Tószínpadon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés