bezár
 

zene

2020. 08. 12.
Francia dalestet szervez az OIK
A szerelem útjai címmel
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Francia dalestet szervez az OIK Heiter Melinda énekesnő a dalesten a francia romantikus és impresszionista zeneszerzők műveiből válogatott: Berlioz, Massenet, Duparc, Saint-Saëns, Debussy, Ravel, Caplet, Mouquet, őket egészíti ki Milhaud és Poulenc akik már a 20. századi zene képviselői – értesítették a szervezők a prae.hu művészeti portált.

Az impresszionista zeneszerzőktől olyan dalcsokrot választott, amely fuvola és zongorakísérettel hangzik el. Ezt a vonalat folytatja Simon Dávid fuvolaművész, aki Mouquet Pán szonátájának első tételét adja elő. A többségében szerelemi tematikájú dalok közül talán csak Milhaud modernista mini dalciklusa, a Catalogue de fleurs lóg ki egy kicsit, amely egy megzenésített virágismertető. A dalest címét a koncertet záró Poulenc-valzer adja, amely méltán lett a zeneszerző egyik legismertebb és legtöbbet halott dala.

Közreműködők

Heiter Melinda - ének

Simon Dávid - fuvola

Andrea Fernandes - zongora

Helyszín

Országos Idegennyelvű Könyvtár - Rendezvényterem

1056 Budapest, Molnár utca 11.

A részvétel regisztrációhoz kötött. Regisztrálni augusztus 10-től honlapunkon (www.oik.hu) lehet. A belépés díjtalan, helyfoglalás érkezési sorrendben a terem befogadóképességéig!

A rendezvény a Köszönjük, Magyarország támogatásával jött létre.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Fenyő László Liszt Ferenc-díjas gordonkaművésszel a siker összetevőiről
Eszmefuttatás a iamyank Ensemble Live at CAFe Budapest lemezéről
zene

RÉGI CSIBÉSZEK RÉGI CSIBÉSZEK
Szabó Sándor, a „gulyáskommunizmus” popfotósa*
Felsejlenek az emberi gesztusok Krúbi új lemezén

Más művészeti ágakról

Turbuly Lilla Alaszkai-öböl című novelláskötetének bemutatója
gyerek

Van Művészi Vénád?
Pályázat középiskolásoknak
Háttérinterjú Kukla Krisztián kurátorral a magyar művészet nemzetközi kapcsolatairól, a járványhelyzet művészeti világra gyakorolt hatásairól, a Leopold Bloom díj és az aqb jövőjéről
Az első Veszprém-Balaton Filmpiknikről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés