bezár
 

irodalom

2020. 08. 18.
Hamarosan a boltokban Turbuly Lilla novelláskötete
A kötet 2020 szeptemberében, az Ünnepi Könyvhétre jelenik meg
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hamarosan a boltokban Turbuly Lilla novelláskötete Turbuly Lilla költő, író, színikritikus Az Alaszkai-öböl című novelláskötete a Könyvhétre jelenik meg a Prae Kiadó gondozásában. A könyv szerkesztője Benedek Anna, a borítót Varga Zsófi Éjszakai horgász című képének felhasználásával Szalay Miklós készítette.

Hogyan lehet megragadni az időt, valamit a világ állandóságából? Turbuly Lilla novellái erre tesznek kísérletet. Kimerevített pillanatok, amelyekben a legintimebb valóságunk tanulmányozható: szerelem, hűség, hűtlenség, öregedés, családi kapcsolatok. Apró elmozdulások, a legközelebb kell hajolni ahhoz, hogy a változás láthatóvá váljék. Aki számára ismerős Turbuly Lilla költészete, most sem fog csalódni: a szemlélődő, ám az emberi kapcsolatokra, élethelyzetekre érzékenyen reagáló verselő ezúttal prózában meséli el a történeteit. Aki pedig most találkozik először ezzel a világgal, talán elcsodálkozik, hogy mennyire másképp látja viszont a már bejárt tereket, megélt helyzeteket. Az Alaszkai-öböl novelláiban nemcsak a szobrok kapnak hangot, de azok a figurák is, akik mellett nap mint nap elmegyünk, ám szinte sosem próbáljuk meg a világot az ő szemükkel látni. Helyekhez kapcsolódó történetekből bomlanak ki a személyes sorsok, családi mozaikokból pedig városi legendák szövődnek. Mire gondolnak a Nereidák a Ferenciek terén? Hát az éjjeliőr az edzőterem üvegfalán túl? Meddig úszik a hídról bedobott papírhajó? Ki püföli a zongorát a fal túloldalán? Pontos látlelet a hétköznapokról, és ezen keresztül az ezredforduló világáról.

Turbuly Lilla: Az Alaszkai-öböl. Novellák, tárcák. Prae Kiadó, 2020. 3490 Ft.

A könyv leghamarabb a Prae Kiadónak a Kis Présházban (Budapest, Bartók Béla út 44.) berendezett könyvesboltjában lesz megvásárolható.
Bemutató a szerző jelenlétében: 2020. szeptember 20., 20 óra, a Kis Présházban.
Turbuly Lilla korábbi kötete a Prae Kiadónál: Alkonykapcsoló. Versek; 2018.

Turbuly Lilla: Az Alaszkai-öböl

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
irodalom

Az Élet és Irodalom Könyvtolmácsok című beszélgetéssorozatának első alkalma

Más művészeti ágakról

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Csáki László: Kék Pelikan
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés