bezár
 

irodalom

2020. 08. 31.
Tavasszal rendezik meg a Prae Műfordító Tábort
Hamarosan programsorozat indul a Magyarországon tartózkodó külföldi műfordítók (és az érdeklődők) számára
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az eredetileg szeptember 6–13. között Dunabogdányban rendezendő Prae Műfordító Tábort a járványhelyzetre és a határok szeptember 1-jei lezárására tekintettel a szervezők jövő év tavaszára halasztották.

Az egykori József Attila Kör nagy hagyományú eseménysorozatát, a magyar irodalom külföldi fordítói számára rendezett műfordító tábort – melyet 2019 óta a Prae visz tovább ugyanazzal a szervezőgárdával – eredetileg szeptember 6–13. között rendezték volna meg. A programban számos költő, író, műfordító, szerkesztő és oktató vett volna részt, azonban Magyarország határainak szeptember 1-jével történő lezárása megnehezíti, illetve késlelteti a külföldről érkező műfordítók tábori érkezését.

Épp ezért, illetve a járványhelyzetre tekintettel a szervezők úgy határoztak, hogy a dunabogdányi műfordító tábort elhalasztják. Jelen tervek szerint jövő áprilisban pótolnák a programot, bízva abban, hogy addigra megnyugtatóan rendeződik a helyzet, és kedvezőbbek lesznek a körülmények.

A Prae Műfordító Tábor egy csaknem négy évtizedes programsorozat örököse, szerepe a magyar irodalom külföldi fordítóinak utánpótlásképzésében felbecsülhetetlen. A szervezők ezért addig is, amíg 2021 tavaszán pótolhatják a tábort, úgy tervezik, hogy útjára indítanak egy programsorozatot a Magyarországon tartózkodó külföldi műfordítók (és az érdeklődők) számára, amely a kortárs magyar irodalom alkotóinak, jelenségeinek és tendenciáinak bemutatását tűzi ki célul. A programsorozatnak a budapesti Kis Présház ad majd otthont.

Az eseményekről és fejleményekről híradással leszünk.

Szervezők: L. Varga Péter, Dúll Kata és Sophia Matteikat
Társszervező: Petőfi Irodalmi Ügynökség
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Agyadra megy az irodalom Agyadra megy az irodalom
Nézzünk bizakodva a múltba! – Alternatív Trianon. Szerkesztette Cserna-Szabó András és Fehér Renátó. Cser Kiadó, 2020.
Milan Kundera A lét elviselhetetlen könnyűsége

Más művészeti ágakról

Jacek Borcuch – Andrzej Dragan – Krzysztof Garbaczewski – Renata Gasiorowska – Pawel Lozinski, Jan P. Matuszynski –Tomek Popakul – Jerzy Skolimowski – Krzysztof Skonieczny – Malgorzata Szumowska – Mariusz Trelinski – Magnus von Horn – Anna Zamecka – Xawery Zulawski: Otthon
Interjú Varga Veronika színésznővel a nyelv és a színész közötti térről, a hagyományos útról és arról, milyen két országban is otthon lenni
színház

A tizennégy karátos színház A tizennégy karátos színház
A tizennégy karátos autó a Városmajori Szabadtéri Színpadon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés