bezár
 

art&design

2020. 09. 05.
Francis Bacon utolsó műve
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Francis Bacon utolsó műve Francis Bacon egy bika haláltusáját ábrázoló Study of a Bull című festményét állítják ki Londonban. A művész ritkán látható alkotása, élete utolsó műve a Királyi Művészeti Akadémia tárlatán látható jövőre.

A két méter magas képet először állítják ki Nagy-Britanniában. Bacon a festményt híres dél-kensingtoni műtermében, napokkal halála előtt fejezte be - emlékeztet a The Guardian cikke.

"Érzékelhető, hogy a bika, amely a művész is lehetne, belépni készül a mögötte lévő sötétségbe. A bika a csábító élet és az elkerülhetetlen halál között áll. Hihetetlenül megindító" - fogalmazott Michael Peppiatt, Bacon barátja és életrajzírója.

A magángyűjteményben őrzött festmény létezéséről csak 2016-ban szerzett tudomást a világ. Előtte sohasem mutatták be nyilvánosság előtt, és nem is írtak róla.

A Királyi Művészeti Akadémia 2021-es Bacon-kiállításának ez a kép lesz a sztárja. A Peppiatt által szervezett kiállítás a művész 45 képét vonultatja fel, köztük korai, 1930-as és 1940-es években készített alkotásait.

A négyzetes kép forrása: The Guardian

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Interjú Révész Emese művészettörténésszel
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban
art&design

Interjú Hegyi Lóránddal

Más művészeti ágakról

Nils Frahm: Day
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés