bezár
 

film

2020. 09. 14.
Idén is lesz Szlovén Filmnapok
Ötödszörre ismerkedhet a magyar közönség a kortárs szlovén filmművészettel
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2020. október 8. és 10. között három kortárs szlovén alkotást nézhetnek majd meg az érdeklődők a budapesti Toldi moziban, köztük az idei Szlovén Filmfesztiválon 12 díjat nyert A gesztenyeerdők meséit, valamint a Frenk vagyok című filmet a Martin Scorsese-vel is forgatott Katarina Čas alakításával.  Az eseményt a Szlovén Filmközpont, a Budapest Film Zrt. és a Szlovén Köztársaság budapesti nagykövetségével együttműködve szervezik.

Szűk egy hónap múlva, 2020. október 8. és 10. között rendezik meg az immár ötödik Szlovén Filmnapokat. A magyar közönség idén három kortárs szlovén alkotást tekinthet majd meg.

Gregor Božič A gesztenyeerdők meséi című, költői szépségű filmje – mely az idei Szlovén Filmfesztiválon 12 díjat nyert – a második világháború után játszódik, mikor sokan kényszerültek elmenekülni az otthonukból.

Ivo Trajkov és Metod Pevec Frenk vagyok című alkotásában Frenk gyűlölt apja után hatalmas összeget örököl. Miközben a gyanús vagyon eredetét kutatja, Frenk megtudja, apja ki is volt valójában. Eközben konfliktusba kerül testvérével, a dúsgazdag Brane-nel, akinek felesége, Ines mindvégig Frenket szerette. A Martin Scorsese-vel is forgatott Katarina Čas briliáns alakítást nyújt Ines szerepében.

Végül Damjan Kozole számos nemzetközi fesztivál versenyprogramjában szerepelt Féltestvérek című filmjének középpontjában is egy testvérkapcsolat és a múlt feldolgozása áll.

Az eseményt a Szlovén Filmközpont, a Budapest Film Zrt. és a Szlovén Köztársaság budapesti nagykövetségével együttműködve szervezik.

Forrás: Szlovén Filmnapok

Négyzetes kép a leadben: Frenk vagyok

Borítókép: Féltestvérek

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A 14. Frankofón Filmnapokról
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész
Interjú Vermes Dorkával az Árni című első nagyjátékfilmjéről
Hayao Miyazaki: A fiú és a szürke gém


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés