bezár
 

art&design

2020. 09. 16.
Galimberti és Vaszary egy-egy remekműve a Kieselbach árverésén
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Galimberti és Vaszary egy-egy remekműve a Kieselbach árverésén Galimberti Sándor Nagybányai udvar című képét, valamint Vaszary János Golgota című festményét is kínálja több más alkotás mellett a Kieselbach Galéria 64. őszi aukciója, amelyet pénteken tartanak a Budapest Marriott Hotelben, de idén online is nyomon lehet követni az eseményt.

Az őszi aukciós anyag 228 tétele között szerepel Galimberti Sándor, a magyar vadak egyik kiemelkedő képviselőjének Nagybányai udvar című alkotása, amely 32 millió forintos kikiáltási árral várja az érdeklődőket - olvasható az árverés katalógusában.

Elárverezik Vaszary János Golgota című festményét, amely a végső kompozíció felé vezető művészi út egyik fontos állomása. A kép kikiáltási ára 36 millió forint. A festő egyik másik képe, az 1930-as években készült Vitorlás az Adrián című festmény pedig 32 millió forintért kelhet el.

Licitálni lehet Kádár Béla Szerelem (Ölelés) című 1923 körül készült olajképére is, amelynek kikiáltási ára 24 millió forint. Berény Róbert 1906-os Napsütötte kert című festményének induló ára szintén 24 millió forint. Mindezek mellett Scheiber Hugó, Glatz Oszkár, Márffy Ödön és Bernáth Aurél alkotásaira is licitálhatnak az érdeklődők.

Az aukción való részvételre online lehet regisztrálni és ha valaki nem tud részt venni a galéria őszi árverésén, az online is nyomon tudja követni a pénteki eseményt.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Mikor a lepke kikel a bábból Mikor a lepke kikel a bábból
Interjú Ronga Eszter festővel pályakezdésről, inspirációkról és a jelenlegi helyzetről
art&design

Vágyálmok és pogány életörömök Vágyálmok és pogány életörömök
Nimfa-mánia. Szinyei Merse Pál mitologikus festményei
art&design

Minden egy Excel-táblázattal indult Minden egy Excel-táblázattal indult
Interjú Puklus Péter fotográfussal képzőművészetről, nemzetközi kapcsolatépítésről, a szabad alkotás lehetőségeiről és jövőbeli tervekről
art&design

Apró betekintés Dürer korába Apró betekintés Dürer korába
Már online is részt vehetünk a Dürer kora kiállításon

Más művészeti ágakról

Pálfi György filmrendezővel a filmkészítés kollektív alkotói mechanizmusairól, fordulatokról, szenvedélyről és rendszeren kívüliségről
Interjú Vámosi Katalin operaénekessel, aki számára fontos az énektechnika, a magyar-, német- és franciaországi szakmai tapasztalatok és a családja
135 éve született Wilhelm Furtwängler
Mécs Anna: Kapcsolati hiba, Scolar, 2020


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés