bezár
 

színház

2020. 09. 29.
A Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház Budapesten
A Tizenkilenc című darab bemutatása a Pozsonyi úti református templom altemplomában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház Budapesten A háború, forradalom, szerelem és árulás témája is előkerül Andrási Attila író-rendező Tizenkilenc című előadásában, amelynek bemutatója szerdán lesz Budapesten, a Pozsonyi úti református templom altemplomában - hangzott el az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Az előadás az Udvari Kamaraszínház magyar sorskérdésekkel foglalkozó sorozatának legújabb darabja, szereplői az első világháború utáni időszakot idézik fel. 

Szkéné színház

A darab, amelynek témája elsősorban a "vörös vírusként" terjedő ideológiák bemutatása, némi humorral és szerelemmel fűszerezve mutatja be az akkori történéseket, emberi sorsokat - hangzott el a műsorban.

Az előadás egy isten nélküli vallás térhódításáról szól - mondta el a műsorban Andrási Attila író-rendező, aki beszélt arról is, hogy a bemutatót hosszú kutató munka előzte meg.

Azt próbáltuk megjeleníteni, hogy a száműzetésben lévő Lenin hogyan jut el odáig, hogy átvegye egy világbirodalom irányítását, szavaira annyi ember mozduljon a világban - tette hozzá Andrási Attila.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről
Üvöltő szelek musical az Eötvös 10-ben
Loupe Színházi Társulás: Bármi lehetséges, ha elég erősen gondolsz rá


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés