bezár
 

film

2020. 10. 03.
Október helyett jövő májusban tartják a Szlovén Filmnapokat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Október helyett jövő májusban tartják a Szlovén Filmnapokat Jövő májusban tartják a Toldi moziban a Szlovén Filmnapokat az eredetileg tervezett október 8-10. helyett - közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

A rendezvényt azért teszik át májusra a szervezők, mert az esemény nyitófilmje, a Frenk vagyok című alkotás egyik rendezője, Metod Pevec és egy meglepetésvendég nem tud most Budapestre utazni - áll a közleményben.

A tájékoztató idézi Nerina T. Kocjancicet, a Szlovén Filmközpont promóciós és forgalmazási vezetőjét, aki azt mondta: "fontos számunkra, hogy az ötödik Szlovén Filmnapokat kellő hangsúllyal szervezhessük meg, de úgy gondoljuk, hogy a szlovén vendégek sajnálatos távolmaradása épp az ünnepélyességétől és fesztiváljellegétől fosztaná meg az eseményt".

A rendezvényre három kortárs szlovén alkotást terveztek. Gregor Bozic A gesztenyeerdők meséi című, költői szépségű filmje - mely az idei Szlovén Filmfesztiválon 12 díjat nyert - a második világháború után játszódik, amikor sokan kényszerültek elmenekülni az otthonukból. Ivo Trajkov és Metod Pevec Frenk vagyok című alkotásában Frank gyűlölt apja után hatalmas összeget örököl. Miközben a gyanús vagyon eredetét kutatja, Frank megtudja, apja ki is volt valójában. Eközben konfliktusba kerül testvérével, a dúsgazdag Brane-nel, akinek felesége, Ines mindvégig Franket szerette. Damjan Kozole számos nemzetközi fesztivál versenyprogramjában szerepelt Féltestvér című filmjének középpontjában is egy testvérkapcsolat és a múlt feldolgozása áll.

Az eseményt a Szlovén Filmközpont, a BudapestFilm Zrt. és a Szlovén Köztársaság budapesti nagykövetségével együttműködve szervezik.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Vermes Dorkával az Árni című első nagyjátékfilmjéről
Anna Hints: Smoke Sauna Sisterhood
Prikler Mátyás: Hatalom
Beszélgetés Hevér Dániel rendezővel és Kertész Zsanett forgatókönyvíróval a Valami madarak című filmjükről

Más művészeti ágakról

színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés