bezár
 

zene

2020. 10. 10.
Folytatódik az OperaLive vetítéssorozat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Folytatódik az OperaLive vetítéssorozat Áriaestekkel, valamint a Magyar Állami Operaház zenekari, énekkari és balettművészeinek koncertszámaival folytatódik a hétvégén az OperaLive vetítéssorozat 20 órától az Opera Facebook oldalán.

Pénteken a Tercett-Trió-Trois harmadik epizódja ismét a csoportos művészeti tárak, az énekkar, a zenekar és a balett kamaraprodukcióiba enged bepillantást Gyüdi Melitta kalauzolásával, Aczél András rendezésében. Az Opera Kórus Schumann spanyol népköltészetből és románcokból táplálkozó Spanisches Liederspiel ciklusát mutatja be Mitrasca Rebeka-Asztrid, Magassy Júlia, Somogyi Balázs és Aronescu Norbert énekkari művészek tolmácsolásában. Zenei vezető Erdélyi Dániel, zongorán közreműködik Leszkovszki-Tóth Éva - közölte a dalszínház pénteken az MTI-vel.

Az Opera Zenekar művészei közül Haydn G-dúr Divertimentóját Dóczi Áron (hegedű), Bíró Tamás (hegedű) és Dóczi Péter (cselló) szólaltatja meg. Debussy Petite suite-jének tételeit Novák András hangszerelésében Rumy Balázs (klarinét), Galavics Gábor (klarinét), Novák András (klarinét, Esz-klarinét), Csongár Péter (basszusklarinét) és Pálfi Csaba (basszusklarinét) adják elő, míg Tóth Péter három kisdobra komponált Zsoldos szerenád című bravúrdarabját Szente Gáspár, Tóth János és Császár András tolmácsolásában hangzik el.

A Magyar Nemzeti Balett Ronaldy Hynd Lehár Ferenc zenéjére készült A víg özvegy koreográfiájából Valencienne és Camille kettősét Carulla Leon Jessica és Rónai András adják elő Hajnal Éva zongorakíséretével. A Michael Messerer által felújított Don Quijotéből Kitri és Basil kettősét Csepraszova Elizaveta és Lagunov Ievgeny táncolják. Fokin A hattyú halála-koreográfiája Tanykpajeva Alija előadásában látható, míg Petipa Csipkerózsika-variációjában a Magyar Nemzeti Balettintézet növendéke, Strbka Zsófia lép fel. Utóbbi három koncertszám zenei kíséretét Lakatos Özdemir Basak Dilara játssza zongorán.

A szombati Maszkabál sztárvendége Rálik Szilvia lesz, akinek szerepei közül kiemelkednek Verdi, Wagner és Puccini hősnői. A műsor másik vendége Kovácsházi István, akivel számtalan alkalommal álltak együtt opera- és koncertszínpadon is. Az est rendezője Kovács Katalin, műsorvezetője Mona Dániel, zongorán közreműködik Katona Anikó.

A vasárnap fellépő Rost Andrea vendége Haja Zsolt, a meglepetésvendég pedig mindkét nap a MaszkaBál-sorozat hagyományaihoz híven egy fiatal, pályakezdő művész lesz. Az est rendezője Kováts Andrea, műsorvezetője Ókovács Szilveszter, zongorán közreműködik Hidegkuti Pálma.

Az OperaSzerda október 14-i közvetítésében Verdi Az álarcosbál című operájának keresztmetszete látható az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadán. Amelia és Gustavo (Riccardo) szerepében Sümegi Eszter és László Boldizsár lép színpadra. A további szerepeket Alexandru Agache (Renato), Fodor Bernadett (Ulrica) és Szemere Zita (Oscar) alakítják. Az est narrátora Mona Dániel, zongorán közreműködik Doman Katalin. Az opera keresztmetszetét Giuseppe Palella jelmezeinek felhasználásával Niklai Judit alkalmazza színpadra.

Fotó: szinhaz.online

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Harcsa Veronikával művészi elköteleződésről, érvényesülésről, önkifejezésről
Az Ivan and the Parazol: Mást vártam című daláról
Interjú Baráti Kristóffal pályakezdésről, menedzselésről, külföldi lehetőségekről
A 2021. február 19-i előadások

Más művészeti ágakról

Tallér Edina: Lány a város felett című könyvének bemutatója
színház

Hamlet, Titus és Célkereszt: mai fiatalok Shakespeare-ütközésekben Hamlet, Titus és Célkereszt: mai fiatalok Shakespeare-ütközésekben
A Webszínház Shakespeare/37 sorozata folytatódik
gyerek

Hová tűnt Lebegényi Lebéd repülője?
Új, családi Pagony kalandséta indult a kuflikkal


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés