bezár
 

zene

2020. 10. 16.
A Budapesti Fesztiválzenekar a világ tíz legjobb zenekara között
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Budapesti Fesztiválzenekar a világ tíz legjobb zenekara között A BBC Music Magazine online elérhető platformja, a Classical Music által közzétett, szimfonikus zenekarokat felsorakoztató lista olyan együtteseket tartalmaz még, mint a Berlin Philharmonic, a Los Angeles Philharmonic vagy a London Symphony Orchestra. A lista alfabetikus, tehát a BBC nem állított fel egy konkrét rangsort az említett zenekarok között. 

A Budapesti Fesztiválzenekar Fischer Iván vezetése alatt Európa egyik legmeghatározóbb zenekarává vált - írja a BBC.

Felidézik, hogy a BFZ-t Fischer Iván Kocsis Zoltánnal együtt alapította mintegy negyven évvel ezelőtt, és azóta a zenekart - többek között - telthangzású Mahler-felvételei tették híressé. Fischer Ivánt dinamikus vezetőnek tartják, aki nem hajlandó a könyv szerint játszani, és éppen ebben rejlik eredményessége. A BFZ tagjai régi, kortárs vagy akár balkán népzenére specializálódtak, ami zenei szabadságot ad a tagoknak, és ez az együttesi játékban is visszaköszön. A fesztiválzenekar muzsikusai részt vesznek egy-egy koncert megtervezésében, gyakran egymás vetélytársai, melegséggel és rendkívüli pontossággal játszanak.

A BBC teljes listája erre a linkre kattintva érhető el: https://www.classical-music.com/features/articles/worlds-best-orchestras/?fbclid=IwAR386xFlm8I7aG3846L10hJirSkY07aSSxYZhaRcSwP5BgQfVBdYJSRBNMI 

Fotó: revizoronline.com

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban

Más művészeti ágakról

Alex Garland: Polgárháború
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
A 14. Frankofón Filmnapokról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés