bezár
 

zene

2020. 10. 16.
A Budapesti Fesztiválzenekar a világ tíz legjobb zenekara között
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Budapesti Fesztiválzenekar a világ tíz legjobb zenekara között A BBC Music Magazine online elérhető platformja, a Classical Music által közzétett, szimfonikus zenekarokat felsorakoztató lista olyan együtteseket tartalmaz még, mint a Berlin Philharmonic, a Los Angeles Philharmonic vagy a London Symphony Orchestra. A lista alfabetikus, tehát a BBC nem állított fel egy konkrét rangsort az említett zenekarok között. 

A Budapesti Fesztiválzenekar Fischer Iván vezetése alatt Európa egyik legmeghatározóbb zenekarává vált - írja a BBC.

Felidézik, hogy a BFZ-t Fischer Iván Kocsis Zoltánnal együtt alapította mintegy negyven évvel ezelőtt, és azóta a zenekart - többek között - telthangzású Mahler-felvételei tették híressé. Fischer Ivánt dinamikus vezetőnek tartják, aki nem hajlandó a könyv szerint játszani, és éppen ebben rejlik eredményessége. A BFZ tagjai régi, kortárs vagy akár balkán népzenére specializálódtak, ami zenei szabadságot ad a tagoknak, és ez az együttesi játékban is visszaköszön. A fesztiválzenekar muzsikusai részt vesznek egy-egy koncert megtervezésében, gyakran egymás vetélytársai, melegséggel és rendkívüli pontossággal játszanak.

A BBC teljes listája erre a linkre kattintva érhető el: https://www.classical-music.com/features/articles/worlds-best-orchestras/?fbclid=IwAR386xFlm8I7aG3846L10hJirSkY07aSSxYZhaRcSwP5BgQfVBdYJSRBNMI 

Fotó: revizoronline.com

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Opera otthonról – Moody: Push a La Monnaie előadásában
Interjú Fenyő László Liszt Ferenc-díjas gordonkaművésszel a siker összetevőiről
The Lazys: Tropical Hazards (2018)

Más művészeti ágakról

Összehasonlító ideológiakritika az „Eddig minden rendben” és a „Lassú élet” kiállításokról
art&design

Nők a döntéseik fogságában? Nők a döntéseik fogságában?
Gáspár Annamária „Do you have a choice?” című kiállításáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés