bezár
 

film

2020. 10. 23.
Szakszervezetek állnak ki az SZFE polgáraiért
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szakszervezetek állnak ki az SZFE polgáraiért Jogosnak tartják a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) polgárainak tiltakozását a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) tagjai, ezért készek minden lehetséges eszközzel (adománnyal, személyes részvétellel, jogi tanáccsal) támogatni őket, hogy elérjék a céljukat – döntöttek a szervezethez tartozó szakszervezeti vezetők.

"Az érdekvédők úgy döntöttek, hogy külön figyelmet szentelnek a sztrájkoló alkalmazottak helyzetére és védelmére: nemcsak szolidárisak velük, hanem készek minden segítséget megadni nekik, hogy a lehető leghatékonyabban támogassák jogos harcukat" – közölte a szakszervezeti szövetség.

Kordás László elnök külön felkérte a színművészeti egyetem autonómiájáért küzdő tanárokat, alkalmazottakat és fiatalokat, jelezzék, mire lenne a legnagyobb szükségük, hogy az országos szervezet minden követ megmozgatva segítse előre vinni az ügyüket.

"Ilyen helyzetben ugyanis nemcsak elvi szolidaritás, hanem tettekben is megnyilvánuló összetartás kell" – szögezte le Kordás.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Roy Andersson: Történetek a végtelenségről
Oláh Judit: Visszatérés Epipóba
Gondolatok a Prometheus és az Alien: Covenant című Scott-filmekről
Jacek Borcuch – Andrzej Dragan – Krzysztof Garbaczewski – Renata Gasiorowska – Pawel Lozinski, Jan P. Matuszynski –Tomek Popakul – Jerzy Skolimowski – Krzysztof Skonieczny – Malgorzata Szumowska – Mariusz Trelinski – Magnus von Horn – Anna Zamecka – Xawery Zulawski: Otthon

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

A legnagyobb része szerencse A legnagyobb része szerencse
Interjú Pohárnok Gergellyel külföldi munkákról, az operatőri pálya sikereiről és – egyebek mellett – a Taxidermia izgalmas utóéletéről
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Minden egy Excel-táblázattal indult Minden egy Excel-táblázattal indult
Interjú Puklus Péter fotográfussal képzőművészetről, nemzetközi kapcsolatépítésről, a szabad alkotás lehetőségeiről és jövőbeli tervekről
Ljudmila Ulickaja: A lélek testéről, Magvető, 2020


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés