bezár
 

film

2020. 10. 22.
Színházak és filmesek összefogása
A Nemzeti Filmintézet 16 új, közös produkciónak szavazott meg gyártási támogatást
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Színházak és filmesek összefogása Hat vidéki, egy határon túli és kilenc fővárosi színház, valamint filmesek együttműködéséből készülhetnek izgalmas, "crossover" művek. Az új támogatás célja, hogy mindkét terület alkotóinak és szakembereinek munkalehetőséget biztosítson.

A Győri Nemzeti Színház a Kék kék kék című tragikomédiából, az Aradi Kamaraszínház a Magyar Golgota című drámából, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház a Csoportterápia, a pécsi Bóbita Bábszínház az #apa#anya#én, míg a kaposvári Csiky Gergely Színház a Korai menyegző című produkciójából kiindulva készít filmet.     A székesfehérvári Vörösmarty Színház Ítélet és kegyelem címen készülő produkciója a 48-as szabadságharc leverésének időszakából elevenít fel egy megtörtént, kevesek által ismert epizódot. A Móricz Zsigmond Színház alkotócsapata Lélekpark címmel forgat vígjátékelemekkel tarkított krimit egy nyomozásról, amely váratlan fordulatot vesz a Nyíregyházi Állatparkban. A fővárosi színházak közül a Karinthy Színház, a Nemzeti Színház, a Magyar Állami Operaház, az Operettszínház, az Örkény Színház, a Pesti Magyar Színház, a Thália Színház és a Vígszínház alkotócsapata kapott támogatást. A Kolibri Színház a több mint 400 előadást megélt Bors néni című darabból készít kisgyerekeknek szóló zenés családi filmet.     

A koronavírus következményeinek enyhítése érdekében fontosnak tartották a szervezők, hogy a kultúra különböző területein alkotók összefogjanak és közösen használják a rendelkezésre álló eszközöket és forrásokat. A színházak filmterveikkel a hazai filmgyártók közreműködésével pályázhattak. A résztvevő filmgyártók vállalták, hogy tevékenységüket nonprofit jelleggel végzik és fiatal producereiknek adnak lehetőséget.

Fotó: https://www.kecskemetinemzeti.hu 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Az Arcok visszapillantóban és a Kiáltvány a gyerekekért a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
Beszélgetés Hevér Dániel rendezővel és Kertész Zsanett forgatókönyvíróval a Valami madarak című filmjükről
Hayao Miyazaki: A fiú és a szürke gém

Más művészeti ágakról

színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés