bezár
 

film

2020. 10. 23.
Bergendy filmje újabb három nemzetközi fesztiválra kapott meghívást
Turnézhat a legújabb magyar horrorfilm
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bergendy filmje újabb három nemzetközi fesztiválra kapott meghívást Bergendy Péter Post Mortem című horror filmje bekerült a Halloweenkor induló olasz Trieste Science+Fiction Festival, a San Sebastian Horror and Fantasy Festival, valamint a november 11-én kezdődő Málaga International Week of Fantastic Cinema versenyprogramjába.

Bergendy Péter új rendezésével hátborzongató utazásra hívja a nézőt. A történet szerint 1918 fagyos telén Tomás egy fiatal vándorfotós – akit Klem Viktor alakít – abból próbál megélni, hogy halottak utolsó fényképét készíti el a családjuk körében. Egy tízéves kislánynak – akit Hais Fruzsina játszik – a hívására eljut egy faluba, ahol szokatlanul sok munkája akad, és egyre több természetfölötti jelenséggel találkozik. A kísértetek közölni akarnak vele valamit, és ő elhatározza, hogy kideríti, mi a céljuk. De veszélyes terepen jár: minden rossz mozdulat egy új, az előzőnél is vadabb támadást vált ki.

A különleges hangulatú, a magyar filmekben ritka digitális látványelemeket is felhasználó horrorfilm főszereplői mellett Anger Zsolt, Schell Judit, Hámori Gabriella, Kiss Diána Magdolna, Nagy Mari, Tóth Ildikó, Ladányi Andrea és Reviczky Gábor szerepel.

A film operatőre Nagy András, vágója Király István, a zeneszerző Pacsay Attila volt. A forgatókönyvet Zánkay Piros írta, a történet Bergendy Péter rendező és Hellebrandt Gábor kreatív producer munkája.

A Post Mortem világpremierje október elején a Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon volt, és várhatóan jövő év januárjában kerül a magyar mozikba.

Fotó: www.mafab.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Denis Villeneuve: Dűne – Második rész
Mehran Tamadon: Ahol nincs isten & Legrosszabb ellenségem
Prikler Mátyás: Hatalom
Beszélgetés Hevér Dániel rendezővel és Kertész Zsanett forgatókönyvíróval a Valami madarak című filmjükről

Más művészeti ágakról

színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés