bezár
 

irodalom

2020. 10. 26.
Volt egyszer egy sorozat: a JAK füzetek – Toroczkay András a következő vendég
Irodalmi est a Kis Présházban, 2020. 10. 28., 20 óra
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Volt egyszer egy sorozat: a JAK füzetek – Toroczkay András a következő vendég A Praemium művészeti estek elnevezésű programsorozat részeként a Kis Présház beszélgetéssorozatot szervez egykori JAK-füzetek, azaz a József Attila Kör Irodalmi Egyesület korábbi szerzőivel. A beszélgetések arra fókuszálnak, hogy mi történt a JAK-füzetesekkel kötetük megjelenése óta, milyen jövőbeli terveik vannak, hogyan alakult pályájuk az eltelt évek során. Az esteken a szerzők felolvasnak készülő műveikből is.

A JAK-füzetek sorozat az egyik legjelentősebb fóruma volt a fiatal írógenerációknak, számos jeles szerző itt jelenthette meg első próza- vagy verskötetét, tanulmányait vagy irodalmi kritikáit. A JAK-füzetek a JAK utolsó, csaknem tíz évében a Prae Kiadó társkiadásában láttak napvilágot, a kiadó, illetve a Kis Présház pedig úgy gondolta, fölidézi a legendás könyvsorozat egyes állomásait, és körbejárja, mi történt a szerzőkkel első publikációik óta.

A beszélgetéssorozat házigazdája az egykori JAK-füzetes költő, Nagy Márta Júlia. Ő társalog Toroczkay Andrással A labirintusból haza című verseskötete (2015, szerkesztette Balajthy Ágnes és Borsik Miklós) megjelenése óta eltelt időkről, és természetesen új szövegek is elhangoznak majd. A szerző Barlog Károllyal játszik néhány Belső Parancs számot két akusztikus gitárral. Toroczkay András fotóját Nagy Botond készítette.

A szervezők kérik, hogy csak egészséges vendégek menjenek be a kávéházba, aki bizonytalan magában, annak az utcán biztosítják hangszórón a műsor követését.

Az eseményhez a Facebookon itt lehet csatlakozni.

A labirintusból haza

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
Magyar Széppróza Napja a Fiatal Írók Szövetségénél
Bemutatták Márton Ágnes drámakötetét

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
A 14. Frankofón Filmnapokról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés