bezár
 

film

2020. 11. 05.
Visszatartják a hallgatók szociális támogatását és ösztöndíjait az SZFE-n
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Visszatartják a hallgatók szociális támogatását és ösztöndíjait az SZFE-n Sem a rászorulók szociális támogatását, sem a tanulmányi ösztöndíjakat nem utalták át a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóinak, tudta meg a diákoktól a hvg.hu.

A szociális támogatás és az ösztöndíj összegeinek október közepén, legkésőbb október végén meg kellett volna érkeznie az érintett hallgatók számlájára. Az utalást megindító dokumentum azonban az új kuratórium által kinevezett kancellár, Szarka Gábor aláírására vár.

A lap megkérdezte Szarka Gábort is a késedelmes kifizetésekről, aki közölte: nem kíván nyilatkozni.

Az egyetemi polgárság jelenleg adományokból előlegzi meg az elmaradó ösztöndíjak összegét, sokaknak ugyanis ez az egyetlen bevételi forrása.

A hvg.hu azt is megtudta, hogy Szarka Gábor kancellár utasítására újabb helyszínt zártak be a dolgozók, a filmes tanszék egyik külső műtermét a Róna utcában. A terem az operatőr hallgatók számára különösen fontos, ők heti négy órát tartottak itt, de rendező-, vágó-, látványtervező- és más filmszakos hallgatók számára is itt tartottak heti egy-két órát.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A szolgálólány meséje az HBO-n
Burhan Qurbani: Berlin, Alexanderplatz
Háttérinterjú Deák Dániellel nemzetköziségről, a fesztiválok és pitchfórumok szerepéről, valamint gondolat és forma viszonyáról

Más művészeti ágakról

art&design

Karanténba zárt vizuális napló Karanténba zárt vizuális napló
Birtalan Zsolt 40 nap (Karantén napló) kiállításáról
art&design

Urbánus sziklák lecsupaszítva Urbánus sziklák lecsupaszítva
Szabó Kristóf KristofLab kiállítása: Cserhalmi Luca megnyitó szövege
art&design

Permanens válságkezelés Permanens válságkezelés
Interjú Valkó Margittal, a Kisterem Galéria tulajdonosával és vezetőjével legutóbbi kiállításukról
Nyitott Műhely, 2020. november 7.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés