bezár
 

film

2020. 11. 05.
Visszatartják a hallgatók szociális támogatását és ösztöndíjait az SZFE-n
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Visszatartják a hallgatók szociális támogatását és ösztöndíjait az SZFE-n Sem a rászorulók szociális támogatását, sem a tanulmányi ösztöndíjakat nem utalták át a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóinak, tudta meg a diákoktól a hvg.hu.

A szociális támogatás és az ösztöndíj összegeinek október közepén, legkésőbb október végén meg kellett volna érkeznie az érintett hallgatók számlájára. Az utalást megindító dokumentum azonban az új kuratórium által kinevezett kancellár, Szarka Gábor aláírására vár.

A lap megkérdezte Szarka Gábort is a késedelmes kifizetésekről, aki közölte: nem kíván nyilatkozni.

Az egyetemi polgárság jelenleg adományokból előlegzi meg az elmaradó ösztöndíjak összegét, sokaknak ugyanis ez az egyetlen bevételi forrása.

A hvg.hu azt is megtudta, hogy Szarka Gábor kancellár utasítására újabb helyszínt zártak be a dolgozók, a filmes tanszék egyik külső műtermét a Róna utcában. A terem az operatőr hallgatók számára különösen fontos, ők heti négy órát tartottak itt, de rendező-, vágó-, látványtervező- és más filmszakos hallgatók számára is itt tartottak heti egy-két órát.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Alex Garland: Polgárháború
A 14. Frankofón Filmnapokról
Interjú Vermes Dorkával az Árni című első nagyjátékfilmjéről
Az Arcok visszapillantóban és a Kiáltvány a gyerekekért a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon

Más művészeti ágakról

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés