bezár
 

film

2020. 11. 05.
Visszatartják a hallgatók szociális támogatását és ösztöndíjait az SZFE-n
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Visszatartják a hallgatók szociális támogatását és ösztöndíjait az SZFE-n Sem a rászorulók szociális támogatását, sem a tanulmányi ösztöndíjakat nem utalták át a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóinak, tudta meg a diákoktól a hvg.hu.

A szociális támogatás és az ösztöndíj összegeinek október közepén, legkésőbb október végén meg kellett volna érkeznie az érintett hallgatók számlájára. Az utalást megindító dokumentum azonban az új kuratórium által kinevezett kancellár, Szarka Gábor aláírására vár.

A lap megkérdezte Szarka Gábort is a késedelmes kifizetésekről, aki közölte: nem kíván nyilatkozni.

Az egyetemi polgárság jelenleg adományokból előlegzi meg az elmaradó ösztöndíjak összegét, sokaknak ugyanis ez az egyetlen bevételi forrása.

A hvg.hu azt is megtudta, hogy Szarka Gábor kancellár utasítására újabb helyszínt zártak be a dolgozók, a filmes tanszék egyik külső műtermét a Róna utcában. A terem az operatőr hallgatók számára különösen fontos, ők heti négy órát tartottak itt, de rendező-, vágó-, látványtervező- és más filmszakos hallgatók számára is itt tartottak heti egy-két órát.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Michel Franco: Új világrend
A nemzetközi versenyprogram filmjei a 9. Friss Hús Budapesti Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon
A nemzetközi versenyprogram filmjei a 9. Friss Hús Budapesti Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon

Más művészeti ágakról

Három koncert a Veszprémi Régizenei Napokról
irodalom

Arra összpontosít, hogy tisztességes mondatokat állítson elő Arra összpontosít, hogy tisztességes mondatokat állítson elő
Beszélgetés Kutasy Mercédesz műfordítóval
irodalom

Aranykapu Aranykapu
Gáspár-Singer Anna novellája a Prae spekulatív fikció témájú számából
színház

Szól bennünk a világ Szól bennünk a világ
Háy János Elem című darabja a Szkénében


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés