bezár
 

zene

2020. 11. 07.
Balázs János a jövő nyári VeszprémFesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Balázs János a jövő nyári VeszprémFesten Három alkalommal is hallható lesz Balázs János játéka a jövő július közepén megrendezendő VeszprémFesten. A zongoraművész mások mellett Miklósa Erikával ad közös koncertet - olvasható a rendezvény honlapján.

A tervek szerint jövőre július 11. és 18. között rendezik meg a VeszprémFestet a veszprémi Historia Kertben, a várban és a jezsuita romkertben, írta az MTI.

A jezsuita romkertben július 16. és 18. között három produkciót láthatnak az érdeklődők. A sorozat nyitányaként, július 16-án Miklósa Erika és Balázs János ZongOpera címmel ad koncertet.

Július 17-én Balázs János Liszt-etűdöket játszik, Szakcsi Lakatos Béla improvizál, Paganini eredeti kompozícióit pedig Lendvay József hegedűművész tolmácsolásában hallhatja a közönség. A program különlegessége, hogy a Paganini-életmű egyes darabjait eredetiben, Liszt-féle valamint jazzátiratban is meghallgathatják a fesztivál vendégei.

Másnap Cziffra Café címmel Tompos Kátya és Balázs János ad estet, amelyen a sanzontól a komolyzenéig számos zenei műfaj felcsendül.

Az esőhelyszín mindhárom napon a Hangvilla kulturális központ lesz. A fesztivál további két helyszínének programját később közlik a szervezők.

 

Fotó: Wikipédia

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Michelle Marly, Maria Callas, a díva regényéről
Brad Mehldau: Suite April 2020
Interjú Oláh Vilmos Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, koncertmesterrel sikerről és korunk zenei piacának követelményeiről
Interjú Rohmann Dittával oktatásról, médiáról, motivációról

Más művészeti ágakról

Barátság a négy fal között – POKET-Amigos kötetbemutató
art&design

Ördögavatás Ördögavatás
Humán holtterek körbejárása a Pécsi Galériában
Interjú Pohárnok Gergellyel külföldi munkákról, az operatőri pálya sikereiről és – egyebek mellett – a Taxidermia izgalmas utóéletéről
gyerek

Vigyázzatok a szellemtrutymóval! Vigyázzatok a szellemtrutymóval!
Magdalena Hai: Rémálmok kisboltja 1. – A csúf csikipor


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés