bezár
 

zene

2020. 11. 13.
Folytatódnak a Müpa Home online közvetítései
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Folytatódnak a Müpa Home online közvetítései Újra megnyílik a Müpa virtuális hangversenyterme, emellett Várdai István és Víkingur Ólafsson koncertjével folytatódnak csütörtökön a Müpa Home online közvetítései.

Az első, nézők nélkül megvalósuló koncertet csütörtökön élőben közvetítik a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremből, ahol a koncert napján épp 35. születésnapját ünneplő Várdai István csellista izlandi nemzedéktársával, Víkingur Ólafsson zongoraművésszel lép színpadra - közölte a Müpa csütörtökön az MTI-vel. Szombaton szintén élőben követheti a közönség online a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának koncertjét, ahol Schubert, Weber és Mendelssohn muzsikája csendül fel. 

A legújabb járványügyi rendelkezések értelmében szerdától december 10-ig a Müpa is zárva tart, azonban az intézmény a tavaszi rendkívüli helyzethez hasonlóan most sem hagyja magára közönségét. Újra a legnagyszerűbb hazai és külföldi előadókat viszi el a nézők otthonába, csütörtöktől ugyanis folytatják Müpa Home online közvetítéssorozatukat, valamint újra megnyílik a Müpa virtuális hangversenyterme.    

"A tavaszi időszak a művészeti élet minden szereplőjének valódi próbatétel volt, sokat tanultunk összetartásról, felelősségről, a krízisben rejlő lehetőségekről, rugalmasságról, kreativitásról, kitartásról. Mindezek fényében hiszem, hogy egy intézmény küldetése nem változik egy ilyen rendkívüli időszakban sem: sőt, pontosan a missziónk az, amely kirajzolja a prioritásokat, a legfontosabb feladatainkat a kulturális életet is alapjaiban megrengető pandémia idején" - idézi a közlemény Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója szavait.

Kiemelte, hogy a következő időszakban a Müpa Home sorozatban fokozott biztonsági intézkedések mellett a Müpa tereiből a szabályozásoknak megfelelően nézők nélkül, de élőben közvetítik majd a programokat, és több korábban nem publikált koncert- és előadásfelvételt is megosztanak majd a közönséggel. 

 

Fotó: mupa.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.
Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben

Más művészeti ágakról

Alex Garland: Polgárháború
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés