bezár
 

zene

2020. 11. 16.
Virtuális koncerttermet nyit a Filharmónia Magyarország
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Virtuális koncerttermet nyit a Filharmónia Magyarország Dupla premierrel nyitja meg virtuális koncerttermét a Filharmónia Magyarország – közölte a koncertszervező cég a prae.hu művészeti portállal. 

A járvány második hulláma miatt a koncerttermek ajtajai bezáródnak egy időre, de a Filharmónia Magyarország ezekben a rendkívüli napokban is közel hozza a zenét, virtuális koncertélményt biztosít közönsége számára.

November 15-én 19 órakor hallhatja az első online koncertet. Tóka Ágoston orgonaművész és az Óbudai Danubia Zenekar egyenesen a Zeneakadémiáról költözik be az otthonokba. Ez a közvetítés több okból is különleges. Műsoron Peeters orgonaversenye, Beethoven 5. („Sors”) szimfóniája és Vierne 4. orgonaszimfóniája. A 2. d-moll orgonaverseny világszerte nagyon ritkán játszott mű, Magyarországon pedig még egy orgonaművésztől sem hallhattuk. Flor Peeters versenyművét Antwerpenben írta 1944-ben, amikor a brit csapatok felszabadították a várost. Ez a darab nemcsak az egyik legismertebb orgonaműve, hanem az egyik leginkább nyitott és örömteli kompozíciója is.

Legyen részese Ön is a dupla premiernek és hallgassa otthonából a klasszikusokat! A közvetítést itt érheti el! A további online koncertért pedig kövesse a Filharmónia Magyarország facebook oldalát és a filharmonia.hu weboldalt.

Kép: jegymester.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)
zene

Az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében

Más művészeti ágakról

Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés