bezár
 

zene

2020. 12. 02.
Rád gondolok! - Az online térbe költöznek a Várkert Bazár adventi programjai
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Rád gondolok! címmel az online térbe költöznek a Várkert Bazár adventi programjai december 1. és december 24. között. A sorozat középpontjában egy egyedi adventi videókalendárium, valamint a déli panorámateraszon kialakított ünnepi dekoráció áll.

A járványvédelmi szabályoknak megfelelően a Várkert Bazár is bezárta kapuit, kulturális és közösségépítő munkáját azonban tovább folytatja a Rád gondolok! kampánnyal.

,,A főváros ékszerdoboza nem a hagyományos adventi programokkal jelentkezik, hanem az online térbe költözve buzdítja közönségét arra, hogy legyen a kultúra a várakozás és a közös ünneplés eszköze" - mondja Sikota Krisztinát, a Várkapitányság NZrt. turisztikai és kulturális vezérigazgató-helyettesét.

A Várkert Bazár idén videókalendáriummal készül, melyben ismert hazai művészek, fellépők adventi produkciókkal és saját történetekkel, gondolatokkal emlékeztetnek a közelgő ünnepre.

A huszonnégy videóban többek között Rúzsa Magdi, Palya Bea, Szalóki Ági, Mező Misi, Vecsei H. Miklós, Farkasházi Réka, Gryllus Dániel, Jordán Adél, Csuja Imre, Járai Márk, a Grecsó fivérek, Mautner Zsófi és Gianni Annoni osztják meg gondolataikat, illetve hoznak egy irodalmi alkotást vagy éneket az ünnepi készülődés jegyében. A kalendárium első "ablakában" Hirtling István színművész adja elő Márai Sándor Négy évszak: december című írását.


Fontos felhívni a figyelmet arra az interaktív plakátra is, amelynek segítségével december 16-tól két forgalmas budapesti villamosmegállóban, a Nyugati téren és a Móricz Zsigmond körtéren a járókelők belehallgathatnak a Várkert Bazár adventi kalendáriumának dalaiba.

December 15-én a Várkert Irodalom egy karácsonyi különszámmal készül, amelyet az érdeklődők a Várkert Stream szolgáltatásán keresztül tekinthetnek meg az előadás napján és az azt követő hetekben. A Messze zsong a hálaének című produkcióban közreműködik Palya Bea népdalénekes, előadóművész, Berecz András énekes, mesemondó, Berecz István néptáncos, koreográfus, valamint Böjte Csaba ferences szerzetes.

A Várkert Bazár déli panorámateraszán a Fortepan 1900 és 1990 közötti karácsonyi fényképei, valamint 20. századi magyar írók és költők gondolatai jelennek meg az ünnepre hangolódás jegyében.

Az adventi videókalendáriumot a Várkert Bazár weboldalán és Facebook oldalán követhetik az érdeklődők.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)
JPEGMAFIA & Danny Brown: SCARING THE HOES

Más művészeti ágakról

gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés