bezár
 

zene

2021. 01. 08.
Ária- és kamaraestek hétvégén az Operából
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ária- és kamaraestek hétvégén az Operából Kiss Judit Anna és Kiss András énekesek fellépésével folytatódik péntek este a Magyar Állami Operaház ingyenes MaszkaBál közvetítéssorozata, a fizetős tartalmak között elsőként  szombat este „A tündérkirálynő" című noir-opera felvételét tekintheti meg a közönség - közölte a Magyar Állami Operaház az MTI-vel.

A közlemény szerint az új évben új műsorrend szerint sugározza online műsorát hétvégenként a Magyar Állami Operaház: az intézmény Facebook-oldalán és az Origón este 8 órától elérhető ingyenes közvetítések közül a MaszkaBál áriaestjei péntekenként és vasárnaponként jelentkeznek. Az Opera Zenekar és Énekkar ingyenes kamarakoncertjei a Tercett-Trió sorozatban hétfőnként tekinthetők meg.

A MaszkaBál pénteki előadásában Kiss Judit Anna és Kiss András énekesek lépnek fel, az est műsorvezetője Gyüdi Melitta lesz, zongorán közreműködik Hidegkuti Pálma. Vasárnap Mester Viktória és Nagy Zoltán kolozsvári bariton áriaestjével jelentkezik a sorozat, a műsorvezető Ókovács Szilveszter lesz, zongorán közreműködik Kálvin Balázs.

A Tercett-Trió sorozatban az új év első műsorában január 11-én a kórus francia esttel jelentkezik, a zenekar pedig barokk és klasszicista szerzők mellett egy, az előző század fordulóján élt magyar zeneszerző, Moór Emánuel műveivel lepi meg a közönséget.

Az Opera Otthonra elnevezésű, új fizetős szolgáltatás programjában a jegy.hu-n elsőként Purcell A tündérkirálynő című művének 2016-os operaházi felvétele lesz látható szombaton. Az előadást Almási-Tóth András rendezte, a főbb szerepeket Baráth Emőke (Tündérkirálynő), Fried Péter (Költő), Gianluca Margheri (Idegen), valamint Ducza Nóra, Szemere Zita, Daragó Zoltán, Rab Gyula és Szappanos Tibor alakítják. Közreműködik a Magyar Állami Operaház Zenekara, Énekkara, Fekete-Kovács Kornél és a Fekete-Kovács Kvintett, vezényel Benjamin Bayl.

Fotó: Operaház Facebook honlapja

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

King Weed: Let There Be Weed (2021)
Bartók Béla halálának 75. évfordulójára
Interjú Pándi Balázzsal együttműködésekről, szervezésről, a hazai viszonyok működéséről
Háttérinterjú Böröcz Balázzsal, a Pilvax Studio alapító-vezetőjével arculattervezésről, művészetmenedzsmentről, vizuális kommunikációról

Más művészeti ágakról

art&design

Letnji bioskop Letnji bioskop
A magyar performansz története 1966–2018 (9): Szerbiai magyar performansz: Nyári Mozi (1988-89)
art&design

Mi a válaszunk? Mi a válaszunk?
A Deák17 Galéria „Reflex” című kiállításáról
...traumák sem ártanak, ha alanyiságot szeretnénk...
Zsolnai György: Spoiler. Esszék a minőségi sorozatok világáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés